Участь науковців кафедри біології і основ здоров’я у міжнародній конференції у м. Гомель

Участь науковців кафедри біології і основ здоров’я

у міжнародній конференції у м. Гомель

У Гомельському державному університеті імені Ф. Скорини, з яким давно встановилися дружні відносини, і з яким підписано довгостроковий договір про співпрацю, 5-6 жовтня 2017 року відбулася ХІІ Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми фізичної культури населення, що мешкає в умовах несприятливих факторів навколишнього середовища».Завдяки новітнім технологіям розширюються можливості спілкування та обговорення наукових та освітянських проблем сучасності.  Так, використовуючи online, з пленарною доповіддю на тему «Оцінка адаптаційних можливостей кровообігу дівчат шкільного віку в умовах різної мотивації діяльності» у перший день конференції виступив завідувач кафедри біології і основ здоров’я Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського приват-професор А. І. Босенко. Проблема, яка висвітлювалась  доповідачем, актуальна та має міжнародне значення. Було зазначено, що резервні можливості організму дівчат шкільного віку, що знаходяться на завершальних стадіях статевого дозрівання, мало вивчені. Дослідження адаптаційних можливостей системи кровообігу було проведено за новою схемою: тестування дівчат проходило як в умовах звичайної, так і в умовах підвищеної мотивації.  У результаті дослідження було виявлено функціональні резерви та особливості адаптивних реакцій організму дівчат пубертатного віку за умов діяльності з підвищеною мотивацією. Не зважаючи на дистанційну участь у конференції, вищезазначена доповідь викликала зацікавленість і бурне обговорення у наукової спільноти. У ході виступу доповідачем було зазначено, що робота носила комплексний характер  і здійснювалась у лабораторії вікової фізіології спорту імені професора Т.М. Цоневої за участю колективу кафедри біології і основ здоров’я.

Участь у роботі конференції прийняв декан факультету фізичного виховання професор кафедри біології і основ здоров’я Долинський Б.Т. за темою: «Роль фізичного виховання у професійній підготовці майбутніх учителів початкової школи». Робота науковця була присвячена вивченню нових підходів до проблеми організації освіти у сфері зміцнення та збереження здоров’я, визначенню ролі фізичної культури у навчально-виховному процесі. Автором було констатовано необхідність підвищення освітнього та культурного рівня майбутніх вчителів, що безумовно підвищить якість їх знань.

Доцентом Бобро О.В. були представлені результати  дослідження за темою: «Використання здоров’язберігаючих технологій у процесі навчання студентської молоді», в яких обґрунтовано необхідність застосування інтерактивних форм навчання, різноманітних творчих проектів з метою підвищення якості навчання студентів різних спеціальностей.





Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського

Please publish modules in offcanvas position.

https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/