Шукати Красу уроків по Ушинському

 З нагоди 200-літнього ювілею університету та 30-їрічниці факультету початкового навчання 11 травня 2016 року в актовій залі Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» пройшов Перший фестиваль педагогічного мистецтва на тему «Любов, Краса і Знання - основа нової еволюційної педагогіки».

У підготовці та проведенні фестивалю, крім співробітників та студентів факультету початкового навчання, взяли участь Одеський обласний Центр Всеукраїнської асоціації гуманної педагогіки, Міжнародний Центр фестивального руху «Ю'ВЕЛКАМ» і Культурно-педагогічний Центр «Біле місто».

 Метою фестивалю було удосконалити проведення уроків за сучасними методиками викладання та виховання, показати новизну та незвичайність підходу.

Проведення майстер-класу з математики учителем Великодолинської школи-ліцею №3 Дементьєвою Валентиною Василівною «Подорож до загадкового Космосу».

Марина Пилипенко (тема заняття: «Міцна дружба не закінчується»).

Педагог дитячого клубу«Кульбаба» - Владислава Поташева (тема заняття: «Сонячний урок для дошкільнят», музичний керівник ДНЗ «Мишко»

Важливою особливістю першого фестивалю було те, що майстер-класи проводили саме студенти першого курсу Університету Ушиснького.

Завдання, які раніше відводилися творчим майстерням, для теоретичного пошуку нових методик викладання і виховання, а також цікавим професійним прийомам вчителя, вирішувалися після кожного майстер-класу. Тобто практика тут же доповнювалася роздумами про конкретний проведений урок та про майстерність виконавця. Всього на фестивалі було представлено 12 уроків, які були взяті зі стандартних підручників, але всі теми були художньо доповнені лейтмотивом і авторські перетворені цікавою ідеєю, новими розвиваючими текстами, які виховують образотворчими матеріалами.

На завершення фестивальної програми був показаний майстер-клас керівника Одеського обласного Центру, Лицаря Гуманної Педагогіки Валерія Андрійовича Кучеровського «Три сокровенних ключа Культури».

Всі учасники фестивалю отримали сертифікати.

 

Сподіваємося, що Фестиваль стане щорічним і перетвориться на один із напрямів спільного педагогічного пошуку Університету Ушинського та Одеського обласного Центру Гуманної Педагогіки.

 

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/