ЩОРІЧНИЙ ЗАХІД «ФОМУЛА УСПІХУ»

05 грудня 2016 року Одеський професійний ліцей технологій та дизайну Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського» провів щорічний захід «Формула успіху» з нагоди третьої річниці заснування Центру профорієнтації та працевлаштування.

Одним із завдань професійно-технічної освіти є задоволення потреб економіки країни у кваліфікованих і конкурентоспроможних робітниках на ринку праці. Для забезпечення означеного завдання в Одеському професійному ліцеї технологій та дизайну Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського» вже три роки здійснює свою діяльність Центр профорієнтації та працевлаштування. Метою діяльності Центру є вирішення питань проходження виробничої практики та подальшого працевлаштування учнівської молоді, випускників ліцею, інших осіб, які навчаються або мають відповідний кваліфікаційний рівень, в період після закінчення навчання за набутими професіями, сприяння розвитку молодіжних ініціатив у трудовій сфері.

В рамках заходу провідними спеціалістами в галузях були проведені воркшопи з професійної та фахової майстерності за такими напрямками:

Напрямок

Воркшоп

Проводить

Швейний напрямок

Cosplay як вид професійної діяльності приватного підприємця 

Робота фірми «Colombina»

Марія Мохоньок, випускниця Одеського професійного ліцею технологій та дизайну

Мірошниченко А. А., фірма «Colombina»

Туризм

Динаміка зростання готельних підприємств в Одеському регіоні 

Фазиль Аскєров, голова правління Асоціації розвитку туризму Одеського регіону «Велика Одеса»  

ІТ технології

Фінансова грамотність

 

 

Запорожець Ю. А., Федоренко О. С., ПАТ «ПУМБ»,

Сидорчук О. О., Вовк К. Д., ПАТ «АльфаБанк»

Бойко Ірина Петрівна, менеджер з підбору персонала ОщадБанку

Сфера послуг

Експрес стрижки та укладки в салонах краси

Chernomor cosmetics, Денис Додон, технолог-стиліст

Фотомистецтво

Fix fashion (фіксуй фешн). Фешн зйомка з професійними майстрами фешн фотомистецтва.

Інна Пачкіна , фешнфотограф 

Для учнів ліцею упродовж заходу було проведено навчання з організації власної справи  Воротинцевою І. В., заступником начальника відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради.

Сумлінна праця педагогічних працівників ліцею: Шапошнікової Н. П., Лісовської О. М., Ковальчук Г. О., Лєбєдєвої А. О., Лісовської Ю. М., які приймали активну участь у роботі Центру профорієнтації та працевлаштування, відзначена Почесною грамотою Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти в  Одеській області. В церемонії нагородження взяла участь Лазарєва Т. О., директор НМЦ ПТО в Одеській області.

Навчальний заклад відвідали почесні гості, випускники ліцею, соціальні партнери, потенційні роботодавці та благодійники: Станіслав Дрогаєв, директор Благодійного фонду «Вільна освіта», Дубовик Ніна Олександрівна, голова обласної профспілки працівників освіти і науки України, Шавга С. В., Кашуба Л. І., методисти НМЦ ПТО в Одеській області, Свята Ю. С, Баранська М. С., Водолагіна А. А., педагогічні працівники ОМНВК №1, Тризодуб А. І., педагогічний працівник ОМНВК №3, Тюнібекян Т. Н., Одеський міський центр зайнятості, Гаценко С. В., Одеський обласний центр зайнятості, Лісовська З. В., Григорьєва К. Р., Київська районна адміністрація Одеської міської ради та ін.

Потенційні роботодавці та соціальні партнери мали можливість оцінити професійну підготовку та уміння учнів, ознайомившись із їхніми особовими справами за кваліфікаційним рівнем і портфоліо практичних робіт, побачити їх досягнення, отримані під час навчання у ліцеї з подальшим наданням пропозицій щодо проходження виробничої практики та працевлаштування.

Педагогічні працівники ліцею заслухали доповідь Царьової Є. С., заступника директора з НВР ДНЗ «Хмельницький центр ПТО сфери послуг», автора стандартів і підручників щодо розробки державного стандарту ПТО з професії «Швачка» та порядку надання навчальній літературі грифів МОН.

Під час заходу вперше відбулась презентація нової колекції моделей одягу «Поза часом», яка  візьме участь у X Міжнародному фестивалі моди «Пора року» та чудовий виступ магістрантки факультету музичної та хореографічної освіти Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського» Аліни Ходот.

Упродовж дня у фойє ліцею працювала виставка-продаж робіт декоративного мистецтва і дизайну інтер’єру, виконаних учнями ліцею та фотовиставка «Дача».

Під час проведення «круглого столу» роботодавцями було зазначено, що на часі створення у ліцеї освітньо-виробничих кластерів з професій за схемою «навчання-підприємство».

Дякуємо усім гостям навчального закладу та сподіваємось на плідну співпрацю.

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/