×

Попередження

JFolder::files: шлях не є текою. Шлях: /var/www/host-stat70316/data/www/pdpu.edu.ua/images/02_2017/korup_trening/image00.jpg

JFolder::files: шлях не є текою. Шлях: /var/www/host-stat70316/data/www/pdpu.edu.ua/images/02_2017/korup_trening/image01.jpg

×

Повідомлення

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/02_2017/korup_trening/image00.jpg

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/02_2017/korup_trening/image01.jpg

Тренінг консультантів з антикорупційного менеджменту

Південноукраїнський національний педагогічний університет розпочав проект із підготовки нового покоління консультантів публічного сектору щодо питань демократичного стилю управління та антикорупційного менеджменту.

Ініціатива створення цього проекту належить норвезькому фахівцю Олафу Саксегаарду (Olaf Saxegaard), який у вересні 2016 року за сприяння міжнародного Фонду «Україна-Норвегія» провів конференцію «Університети України як суб’єкти антикорупційної діяльності держави», де була визначена концепція антикорупційного консалтингу та оголошено відбір учасників.  

Восени 2016 року відбувся перший етап відбору університетів, в ході якого пройшли візити Олафа Саксегарда в університети України із лекціями з питань антикорупційної політики та організаційної культури інститутів публічного сектору. Так, 8-9 листопада 2016 року серія таких лекцій мала місце в нашому університеті.

За підсумками відбору визначилися три університети – переможці: Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського, Національний університет «Львівська політехніка» та Національний юридичний університет імені  Ярослава Мудрого (м. Харків).

 {gallery}02_2017/korup_trening/image00.jpg{/gallery} 

На базі кожного з університетів-учасників проекту протягом січня-лютого 2017 року створено групу консультантів-фахівців в сфері менеджменту, організаційної психології та культури у кількості 4-5 осіб.  Кожна з груп є унікальною за складом та компетентностями, оскільки об’єднує представників різних професійних кіл. Львівська група спеціалізується на публічному управління, Харківська  - на кримінології, Одеська є мультипрофільною, оскільки поєднує представників трьох вузів Одеси – нашого університету (Музиченко Г., Ростецька С., Швець С.),  Одеського національного економічного університету (Коцюрубенко Г.)  та Одеського державного університету внутрішніх справ (Біла Л.). Приємно, що саме наш університет визнаний титульним в цій групі. 

З 12 по 16 лютого 2017 року відбувся навчальний тренінг консалтингової групи на базі нашого університету. Тренінг проводив відомий фахівець з організаційного консалтингу та менеджменту людських ресурсів з Норвегії Олаф Саксегаард на волонтерських засадах.  

 

 {gallery}02_2017/korup_trening/image01.jpg{/gallery} 

На фото: учасники Одеської групи з антикорупційного менеджменту 

Тренінг був зосереджений на ролі консультанта, був насичений організаційними, культурними, законодавчими темами та питаннями в сфері управління, які можуть бути застосовані, як для досягнення більш ефективних послуг в державному секторі, так і для боротьби з корупцією. Робоча мова проекту та тренінгів – англійська.

Наступним кроком в межах даного проекту буде опанування всього матеріалу, отриманого в ході тренінгу та відпрацювання групою свого бачення антикорупційного консалтингу та шляхів його впровадження в публічний сектор України.  Організаційну та наукову підтримку в цьому процесі здійснюватиме Центр соціальних та політичних досліджень «Политикус».

І вже у березні 2017 року має відбутися наступний етап проекту, який передбачає спільний тренінг всіх трьох груп для узгодження дій команд та презентації результатів підготовки широкій громадськості, депутатам Верховної Ради України, антикорупційним організаціям та міжнародній спільності.

 




 

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/