Всеукраїнський конкурс «Міст китайської мови» проведено на Одещині

most kitay

13 травня 2014 року на базі Освітньо-культурного центру «Інститут Конфуція» при Південноукраїнському національному педагогічному університеті імені К. Д. Ушинського за підтримки Посольства Китайської Народної Республіки відбувся ХІІІ Всеукраїнський конкурс «Міст китайської мови», у якому взяли участь представники українських філій «Інституту Конфуція» з Київського національного лінгвістичного університету, Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського тощо. Метою конкурсу було підвищення рівня іншомовної підготовки студентів, збагачення внутрішнього світу майбутніх фахівців через опанування кращих зразків китайської культури та мови.

Серед почесних гостей форуму були Генеральний Консул Китайської Народної Республіки в м. Одесі пан Цао Юньлун, консул з питань культури і освіти пані Сун Яньвей, директори філій Інституту Конфуція при вищих навчальних закладах України, представники китайських бізнес-кіл – директори China Shipping (Ukraine) Co. Ltd Ван Сінл'я та Володимир Буруля, директор China Ocean Shipping (Group) Company Шен Джицзя та інші. Учасників Всеукраїнського конкурсу та гостей привітали ректор Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського академік Олексій Якович Чебикін та Генеральний Консул Китайської Народної Республіки в м. Одесі пан Цао Юньлун, а також творчі колективи педагогічного університету.

У межах культурного заходу було проведено святковий концерт, на якому з музичними номерами виступили студенти та викладачі університету.

Перший тур конкурсу передбачав презентацію монологу «Я та Інститут Конфуція» й показ відеороликів про учасників. На другому турі було проведено комплексний тест з китайської мови та культури країни. У заключній частині конкурсу під назвою «Шоу талантів» конкурсантам було запропоновано продемонструвати свої творчі досягнення в галузі китаєзнавства. Отже, учасники співали китайські пісні, танцювали, розігрували жартівливі етнічні сценки, показували акробатичні етюди тощо.

Наприкінці конкурсу всі його учасники були нагороджені пам’ятними призами і почесними грамотами. Усі переможці конкурсу поїдуть на навчання до КНР. Щодо переможців конкурсу, то призові місця було розподілено журі таким чином:

1 місце - Гусєва Алєся Олегівна (Київський національний лінгвістичний університет);

2 місце - Звенигородський Павло Олександрович (Київський національний лінгвістичний університет);

3 місце - Кравець Ірина Володимирівна (Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського).

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/