«Міст китайської мови» на Одещині!

 

20 квітня 2015 року освітньо-культурний центр «Інститут Конфуція» за підтримки Генерального Консульства Китайської Народної Республіки в м. Одесі провів відбірковий тур ХІV Всеукраїнського конкурсу «Міст китайської мови», в якому брали участь студенти та слухачі лінгво-культурної підготовки «Інституту Конфуція» при Південноукраїнському національному педагогічному університеті імені К. Д. Ушинського. Метою конкурсу є виховання патріотизму української молоді в межах вивчення іноземної (китайської) мови.

Серед почесних гостей події та одним з членів журі була консул з питань культури і освіти Китаю пані Сун Яньвей.

Гостей привітала начальник Міжнародного відділу Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського С. В. Скороход.

 

Перший тур конкурсу передбачав презентацію монологу «Я та Інститут Конфуція» і презентацію відеороликів про учасників; на другому турі було проведено комплексний тест з китайської мови та культури країни. У заключній частині конкурсу «Шоу талантів» опонентам було запропоновано продемонструвати свої творчі досягнення в галузі китаєзнавства. Отже, вони співали китайські пісні, танцювали та малювали з використанням китайської атрибутики, гармонічно поєднуючи її з українською символікою.

Наприкінці конкурсу всі учасники були нагороджені пам’ятними призами і почесними грамотами. Перше та друге призові місця отримали нагоду прийняти участь у фінальному турі ХІV Всеукраїнського конкурсу «Міст китайської мови» у Києві! Місця було розподілено наступним чином:

1 місце – Шукаль Христина Іванівна (студентка ІІ курсу факультету іноземних мов напряму підготовки «Філологія. Мова і література (китайська)»);

2 місце – Решетняк Анастасія Олександрівна (студентка ІІ курсу факультету іноземних мов напряму підготовки «Філологія. Мова і література (китайська)»);

3 місце - Явна Христина Іванівна (слухачка лінгвокультурної підготовки «Інституту Конфуція» при Південноукраїнському національному педагогічному університеті імені К. Д. Ушинського).

Після урочистої частини програми всі бажаючі мали можливість сфотографуватися разом, прогулятися головною вулицею міста та насолодитися визначними пам’ятками Одеси.

Подібні заходи сприяють зміцненню дружби між студентською молоддю України та співпраці між двома країнами – Україною і Китаєм, а також згуртуванню та розвиткові творчого потенціалу українських і китайських студентів.

 

 

Директор «Інституту Конфуція» з українського боку О. В. Попова

 

Директор «Інституту Конфуція» з китайського боку Дін Сінь

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/