Розширення українсько-чеської співпраці

11 серпня 2015 року, в Одеській мерії відбулася зустріч з директором Чеського центру при Посольстві Чеської Республіки в Україні пані Луцією Ржегоржиковою. 

На зустрічі Південноукраїнський національний педагогічний університет                                  імені К. Д. Ушинського представляв проректор з міжнародних зв`язків А. М. Ананьєв, який ознайомив присутніх зі станом співпраці з МЗС Чеської Республіки, вищими навчальними закладами і громадськими організаціями міст Оломоуц і Прага стосовно реалізації міжнародних проектів й академічних обмінів.

Під час зустрічі обговорювалися питання всебічного співробітництва між Одесою та Чеською Республікою у сфері освіти. Також сторони обговорили можливість відновлення переговорів про проведення в Одесі «Днів Чехії».

«Наш Центр зацікавлений у наявності чеського елемента у сфері культури, освіти, науки, туризму і спорту в Україні. Ми хочемо, щоб одесити більше дізналися про Чеську Республіку, мали можливість вивчити мову. Одеська мерія підтримує наші плани щодо проведення наступного року у вашому місті Днів Чехії. Також ми зацікавлені в співпраці з одеськими вишами, щоб дати можливість своїм студентам вивчити чеську мову, брати участь у різних обмінних програмах. Центр дає українській молоді можливість, успішно склавши іспит на знання чеської мови, отримати відповідний сертифікат, а в подальшому вступити до університетів Чехії та безкоштовно отримати освіту», - зазначила Луція Ржегоржикова.



                                                                        Довідка
           Чеський центр у Києві входить до складу управління чеських центрів і є частиною Міністерства закордонних справ Чеської Республіки. Мережа чеських центрів включає 22 державних заклади по всьому світу. Чеські центри як додаткова ланка дипломатичних структур всебічно представляють Чеську Республіку за кордоном. Основні напрямки діяльності Чеського центру - культура й освіта.
           В освітній сфері Чеський центр пропонує групові мовні курси, а також надає інформацію про них та можливості навчання в Чеській Республіці. Курси чеської мови від Чеського центру - для дорослих і дітей, від початкового рівня до вільного володіння мовою - організовані в Києві, Харкові, Івано-Франківську, Львові та інших містах.

При підготовці статті використані матеріали сайту: http://omr.gov.ua/ua/news/73806/

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/