В університеті відзначили Міжнародний день Інститутів Конфуція

 ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТОГАЛЕРЕЮ ДО ПОДІЇ

25 вересня 2015 року у Міському саду м. Одеси Освітньо-культурний центр «Інститут Конфуція» провів урочистий захід «Міжнародний день Інститутів Конфуція», у якому взяли участь студенти й викладачі Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського, учителі та учні провідних закладів освіти, представники китайської діаспори, засобів масової інформації, а також слухачі мовних курсів китайської мови, студенти одеських вишів, гості та мешканці Південної Пальміри.

На свято, організоване Південноукраїнським національним педагогічним університетом імені К. Д. Ушинського, завітали почесні гості: Генеральний Консул Китайської Народної Республіки в м. Одесі пан Цао Юньлун, директор Департаменту міжнародних зв’язків Одеської міської ради пані Боєва Світлана Юріївна, представники Департаменту науки і освіти Одеської міської ради, Департаменту культури і туризму Одеської міської ради, керівники філіалів «Інституту Конфуція» та інші.

Вітальне слово мали Генеральний Консул Китайської Народної Республіки в м. Одесі пан Цао Юньлун, директор Департаменту міжнародних зв’язків Одеської міської ради пані С. Ю. Боєва та ректор Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського академік О. Я. Чебикін.

У межах культурного заходу було проведено святковий марафон-концерт, на якому з творчими номерами виступили слухачі лінгвокультурної підготовки університетського центру, а також студенти різних факультетів. Програма концерту передбачала участь учнівської та студентської молоді м. Одеси у різних музичних жанрових напрямах: костюмовані етнічні та сучасні танці, китайські й українські популярні пісні, акробатика, флеш-моб.

 

Гості та мешканці м. Одеси мали можливість узяти участь у майстер-класі з ієрогліфіки, насолодитися написанням свого імені китайською мовою та сфотографуватися на пам’ять.

Після урочистої частини програми всі бажаючі відчули тонкість китайського чаювання, ознайомилися з інформацією про культурно-освітню діяльність центру «Інституту Конфуція» на виставці навчальної літератури, отримали багато задоволення від фотовиставки «Літній мовний табір – 2015» (м. Пекін – м. Харбін, КНР). Перегляд відеороликів про становлення центру допомогли присутнім поглибити свої знання про міжнародну діяльність університету.

Програма Міжнародного дня Інститутів Конфуція продовжилася 26 вересня 2015 року у навчальному корпусі центру (вул. Єврейська, 25). Студенти-майбутні східнознавці й цінителі культури Піднебесної набули навички проведення чайної церемонії, навчилися художнього вирізання і малювання, виконання складних елементів китайської гімнастики тай-цзі. Гостям було презентовано результати відвідування «Літнього мовного табору – 2015».

 

Усім присутнім було дуже приємно поспілкуватися в режимі он-лайн з українськими студентами, які наразі навчаються в університеті-партнері (Харбінському інженерному університеті) в межах освітніх міжнародних програм. Молодь поділилася своїми позитивними відчуттями та враженнями.

Подібні заходи сприяють зміцненню співпраці і дружби між двома країнами – Україною і Китаєм, укорінюванню патріотизму, толерантності, згуртуванню учнів та студентів і розвиткові творчого потенціалу українських і китайських студентів.

 

 

Директори «Інституту Конфуція» з українського боку О. В. Попова

 

Директор «Інституту Конфуція» з китайського боку Дін Сінь

 

25 вересня 2015 року Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського проводив заходи в рамках відзначення Міжнародного дня Інститутів Конфуція


                                            Довідкова інформація

Перший Інститут Конфуція був відкритий у 2004 р. в столиці Республіки Корея Сеулі. Наразі у світі існує понад 300 Інститутів Конфуція, з них в Україні - у Києві, Харкові та Луганську.
Одеса стала четвертим містом в Україні, в якому Китайська Народна Республіка офіційно відкрила філію Інституту Конфуція - всесвітньої мережі освітньо-культурних центрів, покликаних сприяти ознайомленню громадян інших країн з китайською мовою, культурою, науковими досягненнями.
Відповідну угоду було підписано Південноукраїнським національним педагогічним університетом імені К. Д. Ушинського та Головним управлінням Інститутів Конфуція у вересні 2011 року. У якості китайського партнера виступив Харбінський інженерний університет.
         11 травня 2012 року у Південноукраїнському національному педагогічному університеті імені К. Д. Ушинського пройшла урочиста церемонія відкриття центру Інституту Конфуція.

На базі Освітньо-культурного центру Інституту Конфуція при університеті учні та студенти освітніх закладів м. Одеси та Південного регіону України, представники державних, приватних та громадських організацій, бізнес-кіл мають можливість вивчати одну з найдавніших мов - китайську, відкривати для себе шедеври культури і мистецтва найстарішої цивілізації світу.

З 2012 року на факультеті іноземних мов університету, за участю викладачів з КНР, здійснюється підготовка фахівців за напрямами: «Філологія. Китайська мова і література» та «Філологія. Переклад з китайської та англійської мов».

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/