В університеті з візитом перебувала делегація міжнародних експертів з оцінки освітньої політики

2 листопада 2015 року в рамках візиту до України в м. Одесі відбулась зустріч представників делегації Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD) з керівництвом, викладачами і студентським активом  Південноукраїнського національного педагогічного університету імені            К. Д. Ушинського.

Діяльність Організації економічного співробітництва та розвитку (заснована у 1961 році, штаб-квартира у Парижі, 34 країни-члени) спрямована на покращання економічного та соціального життя у всьому світі. В освітній сфері ОЕСD проводить найбільш відоме дослідження РІSA – моніторинг якості освіти у школі, коли визначають вміння учнів 9-х класів застосовувати знання на практиці за напрямками: читання, математика, природничі науки (у дослідженні 2015 року зареєстровано 70 країн).

Членами делегації, які відвідали Одесу й університет, є високодосвідчені аналітики, координатори освітніх проектів, професори вищих навчальних закладів, представники органів управління освітою, міжнародні експерти-консультанти з Франції, Великобританії, Сербії, Канади, Бельгії.

Під час зустрічі високі гості повідомили, що Україна планує долучитися до дослідження якості шкільної освіти (РІSA) у 2018 році. З метою підготовки до цього міжнародні експерти обговорювали з академічною спільнотою питання узгодження законодавства щодо прибирання потенційно небезпечних, з точки зору корупції, «сірих зон» або «зон нечесності» в освіті. У ході круглих столів і фокус-груп експерти ОЕСD обговорили з викладачами і студентами педагогічного вишу основні положення запропонованої ними методології оцінки чесності освітньої системи.

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/