Участь у 10-ій Міжнародній Конференції Інститутів Конфуція

 

Участь у 10-ій Міжнародній Конференції

Інститутів Конфуція (м. Шанхай, 5 – 8 грудня 2015 року)

та профорієнтаційна робота на Півдні КНР (9 – 13 грудня 2015 року)

 

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТОГАЛЕРЕЮ ДО ПОДІЇ 

Делегація з Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» у складі ректора О. Я. Чебикіна, першого проректора з навчальної та науково-педагогічної роботи університету О. А. Копусь, директора освітньо-культурного центру «Інституту Конфуція» з українського боку О. В. Попової та директора освітньо-культурного центру «Інституту Конфуція» з китайського боку Дін Сіня відвідала Китайську Народну Республіку з метою участі у 10-й Міжнародній Конференції Інститутів Конфуція та проведення профорієнтаційної роботи щодо залучення китайських школярів і студентів до навчання в університеті за творчими та філологічними спеціальностями.

Під час перебування в м. Шанхай було обговорено нові вимоги до функціонування Інститутів Конфуція та шляхи їх інтеграції.

На форумі ректорів університетів, де приймала участь делегація, було обговорено концепції преференції взаємодії місцевих Інститутів Конфуція з китайськими університетами-партнерами і підприємствами задля більш ефективної мобілізації капіталу; проаналізовано стратегії і тактики взаємодії Інститутів Конфуція з кафедрами викладання китайської мови як спеціальності на базі місцевих університетів. Серед головних пунктів порядку денного було деталізовано специфіку функціонування Інститутів Конфуція у форматі «Один пояс, один шлях»» та засоби впровадження системи оцінювання якості функціонування Інститутів Конфуція в освітньо-культурну діяльність центрів. 

У ході звітної конференції відбулася зустріч ректора Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського з куратором Євразійської групи Інститутів Конфуція пані Хуей Хуей та заступником відділу кадрів Головного управління Інститутів Конфуція паном Чжао Янь Чін та начальником Відділу Міжнародної освіти Харбінського інженерного університету паном Лю Чжіцяном стосовно кадрового на науково-методичного забезпечення навчально-виховного процесу в університеті, підвищенню якості викладання китайської мови, росту наукового потенціалу китайських викладачів і волонтерів. Бесіда пройшла в позитивній конструктивно-діловій атмосфері.

На зустрічі були визначені шляхи підвищення якості викладання китайської мови за рахунок залучення викладачів із Китаю, які мають вчені ступені, а також участі культурологів й економістів у інституті при університеті. Додаткова програма передбачала ознайомлення українських науковців з культурою Китаю, традиційним і сучасним китайським образотворчим мистецтвом різних історичних періодів, музичним мистецтвом, профорієнтаційну роботу. В межах програми делегація, яку очолював ректор університету О. Я. Чебикін, зустрічалася з керівництвом закладів освіти різного рівня акредитації з метою презентації специфіки освітньо-виховної та науково-дослідницької діяльності Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського на всіх освітніх рівнях.

На форумі директорів Інститутів Конфуція особливу увагу було приділено питанням виявлення критеріїв якості володіння викладачами китайською мовою згідно з вимогами міжнародної сертифікації та проблемам підвищення кваліфікації місцевих учителів. Неабиякий інтерес викликали пропозиції зарубіжних колег щодо обміну практичним досвідом в межах впровадження програм з китайської мови та китаєзнавства, створення сприятливих можливостей для обміну ресурсами з-поміж Інститутами Конфуція. Конструктивним з’явилося обговорення ректорів засобів впровадження китайської мови в систему початкової та середньої освіти. Нагальними постали питання створення більш креативного бренду «Міжнародного дня Інститутів Конфуція» та оновлення змісту заходів Інститутів Конфуція на 2016 рік.

Отже, за результатами конференції було вивчено засоби впровадження міжнародних критеріїв якості володіння китайською мовою та її викладання згідно з вимогами міжнародної сертифікації вчителів китайської мови в навчально-виховний процес університету; напрацьовано шляхи організації підвищення кваліфікації місцевих учителів. Директорами освітньо-культурного центру «Інститут Конфуція» оновлено зміст заходів на 2016 – 2020 року відповідно до нових світових тенденцій.

Керівництвом університету було визначено шляхи удосконалення взаємодії освітньо-культурного центру «Інститут Конфуція» з кафедрами викладання китайської мови як спеціальності на базі Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського; проаналізовано засоби впровадження світового досвіду у вітчизняну систему оцінювання якості функціонування освітньо-культурних центрів.

Як позитив, було специфіковано засоби розширення співпраці між китайськими й іноземними партнерами в межах Міжнародного проекту «Інститут Конфуція»; визначено шляхи удосконалення системи керування та функціонування освітньо-культурного центру «Інститут Конфуція»; проаналізовано профорієнтаційну роботу делегації, проведену із школярами та студентами КНР.

Відзначимо, що робота на форумах ректорів університетів і директорів Інститутів Конфуція надала можливість детально вивчити сучасно зумовлені стратегії та тактики впровадження китайської мови в систему навчальних планів початкової та середньої школи; виявити ефективні шляхи створення умов для успішного обміну ресурсами між освітньо-культурним центром «Інститут Конфуція» та іншими вітчизняними та зарубіжними Інститутами Конфуція.

Участь у 10-й Міжнародній Конференції Інститутів Конфуція сприяє узагальненню і впровадженню прогресивного світового освітнього досвіду в систему університетської освіти України, розвитку міжкультурної комунікації, напрацюванню вітчизняних методик підготовки майбутніх учителів / викладачів китайської мови, фахівців-східнознавців, а також виявлення ефективних шляхів підвищення кваліфікації місцевих і китайських фахівців і сфері перекладу і викладання китайської мови.

Додаткова програма передбачала ознайомлення українських науковців з культурою Китаю, традиційним і сучасним китайським образотворчим мистецтвом різних історичних періодів, музичним мистецтвом, профорієнтаційну роботу. В межах програми делегація, яку очолював ректор університету О. Я. Чебикін, зустрічалася з керівництвом закладів освіти різного рівня акредитації з метою презентації специфіки освітньо-виховної та науково-дослідницької діяльності Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського на всіх освітніх рівнях.

Проведення профорієнтаційної роботи серед зарубіжної молоді уможливлює посилення бренду Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» за кордоном та залучення іноземних студентів до навчання в університеті.

 К.пед.н., доц. кафедри перекладу

і теоретичної та прикладної лінгвістики,

директор освітньо-культурного центру

«Інституту Конфуція» з українського боку Попова О. В.



 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/