«Одеса-Харбін»: перспективне співробітництво на сучасному етапі розвитку академічних відносин

25-26 вересня 2017 року у Південноукраїнському національному педагогічному університеті імені К. Д. Ушинського з візитом перебувала  делегація Харбінського інженерного університету.

Учені з КНР взяли участь у звітній конференції щодо підсумків роботи Освітньо-культурного центру «Інституту Конфуція» Університету Ушинського за 2016-2017 роки, а також в урочистій церемонії створення Асоціації випускників міжнародної програми університетів-партнерів з вивчення китайської мови та культури.

З китайського боку у заходах брали участь: ректор Харбінського інженерного університету, професор Яо Юй, начальник міжнародного відділу Лю Чжицян, заступник начальника Асоціації випускників Гуо Фан, професор інституту зв'язку Гуо Цян, доцент інституту економіки і управління Гао Тянмін, співдиректор «Інституту Конфуція» доцент Дін Сінь.

Українську сторону представляли: ректор Університету Ушинського академік О. Я. Чебикін, проректор з міжнародних зв'язків та науково-педагогічної роботи комплексу доцент А. М. Ананьєв, помічник ректора професор А. В. Музиченко, головний бухгалтер Р. Л. Кондратьєва, завідувач кафедри фізики, координатор міжнародних наукових проектів професор А. Р. Гохман, професор кафедри фізики В. В. Голованов, доцент кафедри фізики В. К. Жуковський, співдиректор «Інституту Конфуція» доцент А. В. Попова.

Захід було розпочато з привітальної промови ректорів університетів-партнерів академіка А. Я. Чебикіна та професора Яо Юй.

Співдиректори Освітньо-культурного центру «Інститут Конфуція» Університету Ушинського А. В. Попова та Дін Сінь презентували присутнім річний звіт про виконання завдань міжнародного проекту за 2016-2017 н. р.

У межах роботи наукової платформи професор А. Р. Гохман повідомив учасників заходів про результати виконання завдань укладеного з Харбінським інженерним університетом Меморандуму про спільні проекти в галузі природничих наук. Провідні вчені кафедри фізики професор В. В. Голованов і доц. В. К. Жуковський презентували нові напрями наукової співпраці університетів-партнерів.

Під час форуму відбулася церемонія заснування Асоціації випускників «Інституту Конфуція» Університету Ушинського і Харбінського інженерного університету. З цієї нагоди студенти Університету Ушинського і слухачі лінгвокультурної підготовки організували презентацію своїх творчих здобутків. Урочистою подією церемонії стало вручення українському університету-партнерові Прапору Асоціації випускників ректором Харбінського інженерного університету професором Яо Юй, який отримала директор «Інституту Конфуція» з української сторони О. В. Попова.

Програмою заходів було також передбачено відвідування українсько-китайською делегацією Генерального Консульства КНР в м. Одесі, а також  Одеської загальноосвітньої спеціалізованої школи  №117. Учасники міжнародного проекту мали можливість долучитися до проведення уроку китайської мови для учнів 3-го класу, в якому працюють викладачі Освітньо-культурного центру «Інститут Конфуція» Університету Ушинського. Позитивні враження на відвідувачів справили урочиста зустріч гостей, презентації школярів і студентів, звіт про участь у міжнародному проекті директора школи Н. В. Стаценко.

Завершилися заходи кругли столом «Перспективи наукового співробітництва Університету Ушинського та Харбінського інженерного університету», під час якого були визначені етапи реалізації спільних наукових досліджень у галузі математики та фізики.  

Отже, форум сприяв посиленню міжнародної співпраці між представниками українських і китайських академічних кіл, наукових і освітніх центрів, а також зміцненню освітніх і культурних зв`язків між КНР та Україною.

 

Директор «Інституту Конфуція» з українського боку О. В. Попова

 

Директор «Інституту Конфуція» з китайського боку Дін Сінь

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/