ОРГАНІЗАЦІЙНО-ВИХОВНА РОБОТА ТА СТУДЕНТСЬКЕ САМОВРЯДУВАННЯ В УНІВЕРСИТЕТІ УШИНСЬКОГО ЗА 2019/2020 н.р.

Організаційно-виховна робота була важливим напрямом освітнього процесу, що поєднував системний, колективний й особистісний підходи з урахуванням специфіки підготовки фахівців; залучення до виховання всього науково-педагогічного складу та персоналу служб та відділів, а також самоорганізацію студентської молоді.

Заходи, що проводилися за участі студентського активу, охоплювали освітню, науково-дослідну, спортивно-оздоровчу, культурно-побутову роботу, відпочинок та дозвілля.

Протягом звітного періоду представники студентського самоврядування брали участь в організації освітнього процесу; роботі з особами, які мають академзаборгованість, порушниками дисципліни; захисті інтересів студентів; покращанні умов проживання в гуртожитках.

Серед культурно-дозвіллєвих заходів, що проводилися студрадою разом з профспілкою та студклубом, були: свято «Хеллоуїн», «Новорічна вечірка в клубі «Палладіум»», «Міжнародний день студента», конкурси «Кращі студенти факультетів» та ін.

Крім того, за участі студради, було організовано: відкриту лекцію «СТОП ВІЛ/СНІД» з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом; тренінг для голів студентських рад з командоутворення; Новорічну студентську вечірку; благодійні ярмарки до Дня закоханих, до свята Масляної та ін.

На початку першого та другого семестрів навчального року студрадою, спільно з профкомом профспілки, були організовані зустрічі студентів 1 року навчання, а також представників студактиву факультетів з керівництвом університету з питань навчання, дотримання вимог доброчесності, а також організації побуту та відпочинку.

Студрада, спільно з профкомом профспілки, брала участь у розподілі місць для поселення в гуртожитках. Представники органів студентського самоврядування захищали інтереси студентства у стипендіальних комісіях; сприяли вдосконаленню освітньої, наукової та творчої діяльності студентів; вживали заходів щодо дотримання здобувачами освіти правил внутрішнього розпорядку в університеті та гуртожитках.

В університеті активно працював студентський клуб, яким було організовано понад 20 заходів, зокрема, разом з факультетом музичної та хореографічної освіти, проведено церемонію «Посвяти першокурсників у студенти»; підготовлено концертні програми до Дня працівника освіти України, Міжнародного дня Інститутів Конфуція, Міжнародного жіночого дня; міжфакультетський конкурс творчості до Міжнародного дня студентів «Студентська осінь», перші місця в якому посіли філологічний факультет та інститут фізичної культури, спорту та реабілітації.

Бібліотекою разом із студклубом було підготовлено виставку та створено відеокомпозицію до Дня пам`яті та примирення, 75-ої річниці Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні. Представники студклубу брали участь у фестивалях «Арт-Софі», «Українсько-китайська весна», Всеукраїнському фестивалі театрального мистецтва, за результатами якого 15 студентів отримали призові місця, а в номінації «Костюми та декорації» Освітньо-культурний центр Інституту Конфуція став переможцем.

У грудні 2019 року на факультетах (інституті) були проведені церемонії випуску магістрів; наприкінці навчального року в онлайн форматі було організовано привітання випускників-бакалаврів «Випускники, хай вам щастить!».

За участі вокального ансамблю «Зорецвіт» керівником кабінету народознавства Е. С. Шапкіною було ініційовано створення музично-літературної композиції «Антологія української пісні та костюму».

Філологічним факультетом і факультетом початкового навчання разом зі студклубом було підготовлено тематичну виставку та відеопрезентацію «Українська традиційна вишиванка Північного Причорномор`я».

За ініціативи ректорату, співробітниками студклубу було продовжено роботу над четвертою стендовою експозицією “Нагороди та відзнаки університету”.

Під егідою спортивного клубу в університеті проводилися свята спорту, різноманітні спортивні змагання. Приміром, у спартакіаді серед команд факультетів та інститутів з 8 видів спорту взяли участь понад 300 студентів. Перше місце за результатами змагань посів фізико-математичний факультет.

У обласних студентських спортивних іграх, що проводилася з 16 видів спорту, студенти університету вибороли 2 загальнокомандне місце.

Загалом в університеті функціонували 10 спортивних секцій, заняття в яких протягом року відвідували понад 260 студентів. Проведено першість Університету Ушинського з настільного тенісу. Студенти університету стали переможцями XXVІІІ обласних студентських ігор серед ЗВО зі змагань з настільного тенісу. Крім того, проведено першість університету з бадмінтону, переможцем якої став фізико-математичний факультет.

Спортклубом разом зі студклубом і профкомом уперше проведено спортивне свято «Олімпійське сузір`я», під час якого майбутні вчителі фізичної культури й спортсмени мали змогу поспілкуватися із ветеранами спорту, видатними тренерами, чемпіонами і призерами Олімпійських ігор різних років.

Інститутом фізичної культури спорту та реабілітації було проведено круглий стіл з питань підготовки спортсменів-олімпійців Одеської області до Ігор ХХХІІ Олімпіади, у якому взяли участь представники Одеської облдержадміністрації, Відділення НОК України в Одеській області, Одеської міської ради, керівництва спортивних організацій та шкіл. Університет було нагороджено Одеською обласною державною адміністрацією подякою «За багаторічне сприяння в підготовці спортсменів високого класу».

В університеті організовано спортивне свято до Міжнародного дня фізичної культури і спорту (в межах Всеукраїнської спартакіади з пляжних видів спорту), а також спортивні змагання серед студентів до Дня Збройних Сил України (переможцем у яких стала команда гуртожитку №4).

До Міжнародного дня студентського спорту інститутом фізичної культури, спорту та реабілітації також було проведено спортивне свято за участі Одеського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.

Університет долучався до проведення різних національно-патріотичних, освітньо-культурних, громадських заходів, зокрема:

  • до Дня Незалежності України факультет музичної та хореографічної освіти взяв участь у концерті в Одеській кірсі;
  • до Олімпійського дня «OlympicDay», що був приурочений 125-річчю створення Міжнародного олімпійського комітету;
  • до Міжнародного дня людини похилого віку - було підготовлено музично-літературну композицію «Пишаємося» із презентацією нового пісенного альбому ветерана університету В. В. Ульяш;
  • презентації мистецького проєкту Українського культурного фонду «Придунайська історія», екскурсій до Одеського краєзнавчого музею;
  • до Дня працівників освіти України;
  • до Дня працівників дошкільної освіти України;
  • виховного тренінгу «Протидія булінгу»;
  • до Міжнародного дня толерантності, у межах якого історико-філософським відділенням на базі бібліотеки проведено «Годину-міркування «Толерантність – шлях до миру»;
  • Міжнародного дня прав людини;
  • благодійного ярмарку «Дари осені», під час якого інститутом фізичної культури спорту та реабілітації надано допомогу дітям з особливими освітніми потребами;
  • до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, у межах якого були проведені відкриті лекції, виставки, екскурсії, «Уроки мужності» патріотичної спрямованості, у тому числі за участі Одеської обласної спілки ветеранів-інвалідів;
  • зустрічей студентів інституту фізичної культури, спорту та реабілітації з учасником АТО, за підтримки «ГО учасників АТО Одещини»;
  • «тижнів доброчесності» з метою популяризації культури доброчесності серед учасників освітнього процесу;
  • до Міжнародного дня рідної мови: факультетом дошкільної педагогіки та психології було підготовлено літературно-музичну композицію «Мови нашої слова – наша музика жива» на базі Одеської бібліотеки №2 імені Костянтина Паустовського; кафедрою української філології і методики навчання фахових дисциплін – узято участь у відкритих уроках у ЗОШ міста Одеси;
  • до святкування Масляної: проведено благодійний ярмарок в гуртожитку №4;
  • відкритої лекції з профілактики травматизму під час занять спортом, яка була проведена кафедрою гімнастики та спортивних єдиноборств для студентів, які мешкають у гуртожитках;
  • інформаційно-профілактичної роботи з учасниками освітнього процесу з метою профілактики захворювання на коронавірусну інфекцію;
  • до Міжнародного жіночого дня: студклубом, факультетом музичної та хореографічної освіти, представниками інших підрозділів були організовані концерні програми-привітання;
  • до Великодня – факультетом дошкільної педагогіки та психології підготовлено віртуальну виставку «Великодні писанки»;
  • до Дня вишиванки;
  • до загальноуніверситетського конкурсу есе «Що для мене патріотизм і любов до Батьківщини?», організатором якого виступила кафедра педагогіки, а переможницею стала студентка художньо-графічного факультету Юлія Григор`єва;
  • до різних творчих проєктів: «Джаз, кіно і музика», «Живопис і музика», «Ніч в Філармонії», «Звучить саксофон», «Чаплін, кіно і музика», «Калейдоскоп ударних інструментів», «Шлях до духовності», «Вогні великого міста», організаторами та учасниками яких були представники факультету музичної та хореографічної освіти тощо.

 

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/