30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек

Всеукраїнський день бібліотек встановлений Указом Президента України від 14 травня 1998 року №471/98 та відзначається щорічно 30 вересня.

Сьогодні бібліотеки та бібліотекарі виконують високу місію: інформувати і просвіщати, надавати безперешкодний доступ до інформації та ресурсів для користувачів, сприяти оволодінню навичками пошуку й використання різних інформаційних ресурсів.

У вересні 2018 року бібліотеці Університету Ушинського виповнюється 96 років. Бібліотека була заснована в 1922 році, а перші книжки її фонду належали книгозбірні Інституту народної освіти.

Нині бібліотечний фонд університету складає 330 тис. друкованих одиниць і більше 1700 повнотекстових електронних документів із різних галузей знань. Фахівці бібліотеки забезпечують освітній та науковий процеси якісною і сучасною інформацією, використовуючи традиційні і електронні ресурси.

На сучасному етапі наша бібліотека є агентом з поширення інформаційної культури, а основним завданням бібліотекарів стає допомога своїм читачам орієнтуватись у стрімкому потоці інформації та вміти витрачати власний час з користю.

Тож шановні бібліотекарі, володарі книжок і покровителі каталогів

щиро вітаємо вас з професійним святом, бажаємо натхнення, міцного здоров’я, вдячних користувачів, родинного затишку!

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/