Техніка Резилієнсу у рубриці «ЕМОЦІЙНИЙ SOS: методи і техніки психосоціальної підтримки»

ngerbІрина БРИНЗА, кандидат психологічних наук, доцент, психолог, керівник Центру медіації,супервізії та коучингу, м. Одеса 04.05.2023 на ІІІ online-сесії у рубриці «ЕМОЦІЙНИЙ SOS: методи і техніки психосоціальної підтримки» представила слухачам фестивалю техніку Резилієнсу.Розповіла про особливості цієї техніки, зробила акценти де і як ця техніка може бути корисною при підготовці тренінгових психологічних програмах, а саме: використання техніки повинно складаються з чотирьох кроків: а) навчитися долати стрес самостійно (пошук та актуалізація ресурсів особистості); б) допомагати іншим долати стрес (розвиток фасилятивних, емпатичних навичок); в) рефлексувати у формі діалогів у тренінговій групі.
Провела тренінг за такими вправами: «Аптечка моїх ресурсів», «Інструкція використання з себе, або пам'ятка колезі про мене», «Карта системи підтримки», «Коло довіри». Кожна вправа виконувалась у два етапи, з першу індивідуально, потім по групах, де слухачі могли прояснити свої відчуття та знахідки відносно своїх ресурсів, системи підтримки та коло довіри оточуючи їх людей.
При підсумку тренінгу слухачі поділилися своїми думками стосовно використання даних вправ в своїй психологічній практиці.

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/