ПЛАТФОРМА «ІМПЛЕМЕНТАЦІЯ ПРОГРЕСИВНОГО УНІВЕРСИТЕТСЬКОГО ДОСВІДУ США В СИСТЕМУ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ»

Модератори: Музиченко Г. В. - доктор політичних наук, професор кафедри політичних наук і права Університету Ушинського; Яковлєва М. В. – кандидат психологічних наук, доцент кафедри західних і східних мов та методики навчання Університету Ушинського; Хокінс Н. Л – викладач, волонтер Інформаційно-ресурсного центру «Window on America» 

Мета заходу - проведення зустрічі та організація дискусії з випускниками програм США, яки є керівники та співробітники освітніх закладів, які повинні були поділитися отриманими знаннями під час перебування в США з різних нагод: стажування, освітні програми, досвід роботи в американських освітніх установах, тощо.

Усього взяли участь 19 осіб, які надали доповіді по темі конференції з різних проблем американської та української освіти. У конференції взяли участь 6 професорів і докторів наук з різних областей знань: політологія, педагогіка, економіка, психологія. Також 9 кандидатів наук та викладачів, 2 аспіранта та 2 волонтера американських освітніх програм США Джой Фордайс (програма English Language Fellow (США)) і Сенека Райен (програма English Language Fellow (США)), які в даний час працюють в українських університетах і мають можливість для порівняння двох систем освіти.

Доповідачі ознайомили з Пріоритетами сучасної американської освіти (Яблонская Т. М. - доктор педагогічних наук, професор кафедри західних і східних мов та методики навчання Університету Ушинського), Проблемами імплементації академічної доброчесності у вищих закладах України (Поспелова І. Д. - кандидат психологічних наук, доцент Університету Ушинського), Академічною культурою в вищий освіті України (Стрига Е. В. - кандидат педагогічних наук, доцент Університету Ушинського), Особливостями викладання психологічних дисциплін у ВНЗ України та США (Сінєльнікова Т.В. – кандидат психологічних наук, доцент Університету Ушинського) та іншими темами у рамках проблем конференції. Гості з США поділилися практичним досвідом організації освітніх послуг в Америці.

У цілому, учасники прийшли до висновку про наступне:

В Україні йдуть демократичні процеси, пов'язані з розбудовою громадянського суспільства, створюються громадські організації, що націлені на зміцнення демократичних основ та зв'язків із зарубіжними інституціями. Люди вчаться захищати суспільні інтереси в різних сферах, в тому числі і в освіті. У регіоні ситуація ускладнюється протидією противників інтеграції із західним співтовариством, є розкол за політичними поглядами, що створює напруженість. Причинами є недолік знань, інформації про розвинені країни як США. Отже, необхідно створювати умови як публічні заходи типу конференції: підвищувати рівень культури та освіти, що забезпечить громадянську активність, об'єднає різні групи людей. Випускники програм США є ключовими спікери конференції, яка націлена ліквідувати культурно-освітні прогалини та донести до аудиторії досвід розвиненої демократичної країни як США, познайомити з діяльністю університетів США, досвідом вирішення проблем освіти, їх роллю у становленні громадянина західної цивілізації, поширити прогресивний досвід з метою поліпшення освітнього простору і рішення його проблем. Слухачі конференції з різних країн (США, Ізраїль, Туреччина) і міст України (Київ, Вінниця, Харків, Дніпро та інші) - молодь, керівники та співробітники університетів, представники громадських організацій, люди різних професій і політичних поглядів.

Під час заходу учасники та слухачі обговорили можливості та шляхи  впровадження сучасних найкращих практик США в освітній простір України та регіону. Обговорили перспективи взаємодії та плани на майбутнє.

Вирішили провести у вересні 2017 року: 1) майстер-клас з підготовки проектів із західними інституціями з представником Fulbright Exchanges програми; 2) семінар за участю програми "Вікно в Америку" (м.Одеса) для ознайомлення громадськості та молоді з освітніми програмами США. Довгострокові результати: Організувати на регулярній основі проведення пізнавального лекторію про прогресивний досвід США в сфері освіти і ролі університетів в політичному житті країни. Популяризувати за допомогою семінарів, щорічних конференцій життя академічної молоді в США і діяльність громадських організацій. Здійснити пошук партнерів в США з метою зміцнення дружніх відносин між країнами і отримання нових знань і кращого досвіду в університетської освіті.



© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/