Відбулось урочисте засідання проблемної групи «Актуальні проблеми перекладознавства»

1Сьогодні, 18 травня, о 14.00 на платформі Teams, відбулось урочисте засідання проблемної групи «Актуальні проблеми перекладознавства» на чолі з завідувачкою кафедри перекладу і теоретичної та прикладної лінгвістики к.філол.н., доц. Дерік І.М. за участю здобувачів вищої освіти 3,4 р.н. бакалаврського рівня та 1 р.н. магістерського рівня.
Засідання було присвячене Тижню Науки. Здобувачі вищої освіти (Бикова Тетяна, Кириченко Дарія, Коваль Марина, Нікорчук Дарія, Пономаренко Христина, Чжан Чи, Шестак Юлія) підготували презентації на такі нагальні теми сучасної філологічної науки та перекладознавства зокрема, як «Проблеми перекладу ділових паперів з китайської та англійської мов українською в умовах Євроінтеграції», «Труднощі відтворення у перекладі інклюзивної мови», «Питання неперекладності у художньому перекладі», «Особливості сучасної англо- та китайськомовної публіцистики в аспекті її відтворення українською».
Тематика наукових доповідей-презентацій та їх змістовність засвідчили високий рівень майбутніх науковців, що навчаються за спеціальністю 035 Філологія за ОПП «Переклад (перша-англійська, друга-китайська) на бакалаврському та магістерському рівнях та ОПП «Переклад (перша-китайська, друга-англійська)» на бакалаврському рівні. Багато з учасників є лауреатами та номінантами конкурсів «Найкращий молодий науковець року», «Найкраща студентська наукова робота», багатьох конкурсів перекладів, навчаються за кордоном у межах програм академічної мобільності тощо.

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/