Віртуальна наукова мандрівка до Кам’янець-Подільського університету

1Кам’янець-Подільський – мальовниче українське містечко, яке і досі зберегло атмосферу справжнього Середньовіччя. Місто-музей із неповторною та багатовіковою історією й багатонаціональною культурою.Місто захопливого поєднання природного ландшафту, старовинної сакральної й фортифікаційної архітектури та затишних кав’ярень, щедро прикрашених барвистими квітами і мерехтливими ліхтариками. Окрім принадливих туристичних маршрутів і гастрономічних задоволень, місто на каменю свого часу відіграло й неабияке значення в житті філологічної спільноти Університету Ушинського завдяки налагодженій освітній і науковій взаємодії з факультетом української філології та журналістики Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Починаючи з 2009 року, наші викладачі, аспіранти, студенти і магістранти брали активну участь у міжнародній науковій конференції «Мова, культура і соціум у гуманітарній парадигмі», яка раз на два роки об’єднувала на берегах річки Смотрич знаних науковців, молодих дослідників не лише з усієї України, а й закордонних гостей.
Навіть незважаючи на коронавірусну пандемію та карантинні обмеження, навіть попри зухвале повномасштабне російське вторгнення нове покоління студентів історико-філологічного факультету прагне всіляко зберегти і примножити традиції поки що дистанційної співпраці зі здобувачами вищої освіти з різних вишів України, зокрема й університету імені Івана Огієнка. Так, у межах онлайн-конференції «Нові парадигми сучасної філології» команда наших молодих дослідників під керівництвом досвідчених викладачів презентувала доволі широкий спектр наукових напрацювань: Маргарита Байтаз «Просте ускладнене речення в жіночій інтимній ліриці кінця XX початку XXI століття» (наук. кер. доц. Євтушина Т.О.), Ольга Безим’яна «Особливості функціонування професійної лексики в прізвищах Одеської області» (наук. кер. доц. Крупеньова Т.І.), Оксана Карауш «Особливості мовленнєвого етикету в епістолярному стилі» (наук. кер. доц. Боєва Е.В.), Юлія Куковинець «Лінгводидактичний потенціал засобів наочності у формуванні навичок професійно орієнтованого дискусійного мовлення» (наук. кер. доц. Прокопенко Л.І.), Вікторія Тиршу «Інтернет-меми у формуванні лексичної компетентності учнів 5 класів ЗЗСО» (наук. кер. доц. Кучерява О.А.), Інна Шайтан «Аналітичний огляд проблематики звукосимволізму» (наук. кер. доц. Босак Н.Ф.), Світлана Якимчук «Деякі зауваги до вивчення будови слова в школі» (наук. кер. проф. Копусь О.А.), Анна Поп «Лексичні прийоми створення комерційних назв українського морозива», Роман Олексійчук «Instagram-блог як жанр мережевої літератури», Ніна Кодряну «Соціально-психологічні чинники ефективної інтернет-реклами» (наук. кер. доц. Горіна Ж.Д.).
Для всіх зацікавлених електронна версія збірника наукових праць студентів і магістрантів доступна за покликанням: http://elar.kpnu.edu.ua:8081/xmlui/handle/123456789/6870
Тому-то, попри всі негаразди, які трапилися в житті нашої країни, колектив історико-філологічного факультету з оптимізмом дивиться у її освітнє і наукове майбутнє, щиро сподіваючись на жадану зустріч на X Міжнародній науковій конференції «Мова, культура і соціум у гуманітарній парадигмі» (02-03 листопада, 2023), яка, врешті-решт, відбудеться у форматі «живого» спілкування на факультеті української філології та журналістики Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/