Науково-практичний вебінар «Штучний інтелект:сутність та основні напрями розвитку»

1У зв’язку з тим, що в Україні наразі переважає дистанційне та змішане навчання, за якого не завжди є можливість проведення онлайн-уроків, постає проблема урізноманітнення та кращого унаочнення навчального матеріалу.
Одним із можливих шляхів вирішення цього питання може стати методично виважене використання засобів штучного інтелекту.
Штучний інтелект в освітньому процесі може виступати своєрідним помічником учителя, на додаток до його можливостей використання для створення персоналізованого навчального середовища та забезпечення зворотного зв’язку з учнями. Тим вчителям, які роблять перші кроки з використання штучного інтелекту під час проведення уроку, варто звернути увагу на зображення, створені штучним інтелектом. Але існують і ризики, які можуть бути спричинені його використанням в освіті: зниження ролі вчителя, зниження креативності та навичок критичного мислення учнів, ризик збільшення розриву між учнями з високим і низьким соціально-економічним статусом.
Зазначені питання були обговорені з учителями-філологами, географами та інформатиками на науково-практичному вебінарі «Штучний інтелект: сутність та основні напрями розвитку», який відбувся 14 вересня 2023 року.
Спікерка заходу – Крупеньова Тетяна Іванівна, кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри української філології і методики навчання фахових дисциплін Південноукраїнського національного педагогічного університету ім. К.Д.Ушинського.
Тетяна Іванівна детально зупинилася на застосуванні штучного інтелекту в освітньому процесі: використання програми GPT-3, OpenAI та сервісів Chatsonic, Perplexity, Eightify. А також познайомила педагогів з інструментом для управління проєктами та організації інформації, який об’єднує в собі функції заміток, вікі, дошки завдань, бази даних та календарів – Notion.
Учасники вебінару вже не вперше мали можливість спілкуватися з Тетяною Іванівною, яка дуже цікаво, дохідливо, професійно та популярно вісвітлила порушені питання. Усі щиро дякували науковиці за змістовний, корисний на часі, насичений цікавими прикладами, виступ. Сподіваємося, що отримана інформація стане в нагоді в професійній діяльності вчителя.
Як завжди, традиційно прозвучали побажання плідної праці, цікавого спілкування, нових ідей, успіхів на педагогічній ниві та вдалого переможного року.

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/