Історія успіху випускників Університету Ушинського

8

1Історико-філологічний факультет Університету Ушинського десятиліттями плекав своє добре ім’я. І хоча доля кожного з його випускників складалася по-різному, чимало з них побудували успішну кар’єру на науковій і освітянській ниві, в інформаційних агенціях і прес-службах вітчизняних і зарубіжних медіа, спробували себе як приватні репетитори, незалежні колумністи, копірайтери, ведучі новин, редактори і літературні критики, оглядачі культурних та історичних пам’яток України, лектори-екскурсоводи тощо.
Сьогодні своєю оптимістичною історією професійного успіху з нами поділилися сміливі і креативні випускниці нашого факультету, вчителі української мови та літератури закладу загальної середньої освіти, Ірина Олександрівна Морар (Миколаївська область), Анастасія Михайлівна Мараренко (Одеська область), Лілія Юріївна Матевощук (Тернопільська область), які в 2023 році успішно пройшли сертифікацію педагогічних працівників, підтвердивши високий рівень професійних компетентностей:

Ірина Морар (випуск, 2013): Сертифікація - об'єктивний, незалежний спосіб оцінювання

2     3
педагогічних працівників, який, перш за все, дає змогу учителеві впевнитись у своїх силах, знаннях та вміннях. Крім цього, сертифікований педагог отримує приємні бонуси у вигляді автоматичної атестації та грошової надбавки у розмірі 20%.
Чому я вирішила спробувати себе у сертифікації? Ще у 2019 році, коли стартувала ця процедура, я чітко усвідомила, що хочу пройти цей шлях. І коли цьогоріч побачила у списку предметів свій, радості моїй не було меж. Дуже хвилювалась, що лише 500 філологів зможуть взяти участь. Потрапити до цього списку здавалось нереальним. Реєструвалась вночі о 00.00, щойно відкрилась реєстраційна платформа. Того ж дня надіслала необхідний пакет документів. Після цього почалось очікування, яке, здається, тривало вічність. Згодом отримала лист з доступом до особистого кабінету. Поступово почуття радості переросло у хронічне хвилювання, боротьбу зі своїми страхами, невпевненістю і ваганнями, підготовку і безсонні ночі в роздумах. Один за одним, ніби уві сні, минули три етапи сертифікації, які принесли такий довгоочікуваний результат. Відтепер я СЕРТИФІКОВАНА ВЧИТЕЛЬКА УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРИ! Чи шкодую я, що стала на цей шлях? Аніскілечки, адже вкотре довела собі, що здатна досягати поставлених цілей. Чи зроблю я цей крок ще раз? Однозначно!


Анастасія Мараренко (випуск, 2012): На сертифікацію мене привело бажання випробувати себе, адже часто ми самі не можемо об'єктивно оцінити свою роботу,

4.    5
сумніваємося у власних силах і можливостях. Це, по суті, був виклик самій собі як фахівцеві: не розгубитися під час незалежного тестування (всього за три уроки продемонструвати свою майстерність і компетентність), а під час інтерв'ю з експертами довести, що ти теж заслуговуєш на професійне визнання. Це був період самооцінювання власної педагогічної вправності і самопрезентації практичного досвіду, час вагань, натхнення і наснаги. Досі згадую незабутні емоції і враження, своє незмінне прагнення вистояти і досягти мети незважаючи на складні умови воєнного часу.


Лілія Матевощук (випуск, 2012) : Мені було цікаво проходити всі етапи Сертифікації-2023, хотілося перевірити свої можливості, отримати відгуки від незалежних експертів,
6    7
почути оцінку спеціалістів. Сертифікація передовсім має на меті оцінити професійні компетентності сучасного педагога. Вона здійснюється через незалежне тестування, самооцінювання та глибоке вивчення практичного досвіду роботи сторонніми експертами. Сертифікація – це поштовх до самовдосконалення, партнерство, готовність до змін, це ще один крок до пізнання себе, до вдосконалення своєї педагогічної майстерності та невимірна мотивація до нових звершень.


Ми аплодуємо і дякуємо кожному випускникові і кожній випускниці історико-філологічного факультету, хто сьогодні тримає науковий, інтелектуальний, освітянський, медійний стрій та боронить Україну заради її мирного і щасливого майбутнього.


Жанна Горіна

Світлини зі стенду-архіву випускників історико-філологічного факультету

8

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/