Вітаємо всіх шанувальників Українського Слова й переможців мовно-літературних Конкурсів!

9Сьогодні Україна захищає рідну землю, історію, культуру, традиції та мову. Все те, що цінне кожному українцю. Без рідної мови жодна людина не здатна повноцінно відчувати себе частиною власного народу, його історії та культури. Цьогоріч на історико-філологічному факультеті під гаслом «Мова – це наш оберіг, мова – це наша зброя!» пройшла низка тематичних заходів.
08 листопада було проведено святкову кураторську годину «День української писемності та мови» зі здобувачами вищої освіти 2 року навчання 2 групи за першим (бакалаврським) вищим рівнем денної форми (куратор, к.філол.н., доц. Тетяна Євтушина). Щирі красуні-україночки згадали витоки української писемності, історію та значення свята, цитати про мову відомих культурних діячів, підготували цікаву вікторину. Прозвучали побажання міцного здоров'я та сил у боротьбі задля возвеличення її величности Мови. Юні філологині як одні з найактивніших на факультеті (як за навчальною діяльністю, так і за громадською роботою) звернулися до українців: «Полімо той «бур'ян», адже рідну мову треба вивчати й вдосконалювати впродовж усього життя!» Крім того, запланували взяти участь у Радіодиктанті національної єдності 2022. Щасти! Працювати з такою групою поцінувачів української мови - насолода!
9 листопада відбувся І етап ХХІІІ Міжнародного конкурсу імені Петра Яцика. У конкурсі взяли участь 12 студентів, серед яких переможні місця посіли:
1 місце - Казанжи Аліна,
2 місце - Швайка Валерія та Тісевич Альона,
3 місце - Ткаченко Єлизавета та Ледовський Володимир.
Вітаємо переможців! Очікуємо першість на обласному етапі!
17 листопада відбувся перший етап ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. В урочистому відкритті взяли участь здобувачі й викладачі історико-філологічного факультету. Студенти першого курсу Ірина Лободенко, Анастасія Чучупака, Валерій Акімов, Олеся Кугут продекламували кращі поезії Тараса Шевченка. Студенти взяли участь у вікторині на знання лірики поета. Музичним подарунком для присутніх стала пісня про Кобзаря від чарівної гості заходу, учениці КМ «Біляївська мистецька школа» (керівник-Руденко О.В.) Марти Яцишиної.
У другій частині Конкурсу, яка пройшла дистанційному форматі, взяли участь 15 студентів історико-філологічного факультету. Переможцями стали:
І місце - Аліханіді Олеся,
2 місце - Поп Анна та Шпілєвая Катерина,
3 місце - Ярошевич Марія.
Вітаємо переможців І етапу, очікуємо перемогу на обласному етапі Конкурсу!
Шануймо та цінуймо нашу рідну мову! Нехай материнське слово буде для всіх оберегом! Разом до ПЕРЕМОГИ!

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/