Науково-педагогічна практика для здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти спеціальності 033 «Філософія» завершена

1Здобувачі третього (освітньо-наукового) рівня спеціальності 033 «Філософія» завершили проходження науково-педагогічної практики, яка тривала з 18 березня по 5 квітня. Індивідуальний план кожного аспіранта включав навчально-методичну, науково-дослідну, організаційно-виховну роботу. Практиканти знайомились з нормативними документами, метою, завданнями, змістом, структурою і особливостями організації освітнього процесу у педагогічному середовищі, зокрема на кафедрі; аналізували організаційні форми, зміст та облік навчальної, методичної, наукової та організаційно-виховної роботи, розглядали продуктивні, інноваційні, освітні технології та їхнє впровадження у освітній процес. Значна увага була приділена вивченню і аналізу педагогічного досвіду викладачів кафедри, а також відвідували, аналізували та оцінювали якість проведених занять інших аспірантів, порівнювали технології та методики, продуктивність їх використання.
Особливі акценти зроблено на відкритих заняттях: лекціях, практичних, виховних заходах, що були проведені на різних факультетах Університету Ушинського. Наприклад, Кіра Білоусова провела лекцію і практичне заняття на тему «Ґенеза філософської думки у контексті цивілізаційних процесів. Сучасна світова філософія», факультет музичної та хореографічної освіти; Людмила Городнюк та Віолета Світлицька – «Філософія епохи Середньовіччя», факультет початкового навчання; Ігор Стоянов – «Онтологія як філософська наука про буття», історико-філологічний факультет; Інна Федорова – «Філософія Стародавньої Греції та Риму», Інститут фізичної культури, спорту та реабілітації; Марина Арапакі – «Філософія інфляції і філософія дефляції», соціально-гуманітарний факультет; Лариса Васильєва – «Духовна сфера життя суспільства», соціально-гуманітарний факультет.
Серед найбільш цікавих та інтерактивних виховних заходів, проведених аспірантами, слід відзначити такі: «Роль ШІ в сучасному світі: горизонти та перспективи» (Лариса Васильєва), Віртуальна екскурсія в музей Шерлока Холмса (Марина Арапакі), «Гра-вікторина на знання української культури та символів» (Віолета Світлицька), психологічне тестування «Філософія спокою в неспокійні часи» (Кіра Білоусова), «Медіасупровід об'єктів і подій соціокультурної сфери» (Людмила Городнюк).
Аспіранти відвідували засідання студентських наукових гуртків кафедри, як-от, «Південноукраїнські наукові студії», Філософський клуб «Софія», Школа логістики; виконували індивідуальні науково-дослідницькі завдання, працювали в кафедральній науковій лабораторії «Інновацій соціокультурних досліджень». Завершенням блоку науково-дослідницької роботи був виступ на науково-методологічному семінарі кафедри за темою власного наукового дослідження та підготовка тез до публікації.
Під час практики брали участь у заходах, проведених в межах Тижня академічної доброчесності, наприклад, круглий стіл «Роль статистичної інформації в сучасному інформаційному суспільстві», гостьова лекція «Академічна доброчесність: епістемологічний аспект» (проф. Ханжи В.Б.); а також долучались до заходів ЗВО-партнерів, зокрема, Х ювілейна Всеукраїнській науково-теоретична конференція з міжнародною участю «Соціальні та гуманітарні технології: філософсько-освітній аспект» (ЧДТУ), хакатон-конкурс з розробки цифрових проєктів пам’яті (НУ «Чернігівська політехніка»).

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/