Відбулася зустріч онлайн у форматі майстер-класу "Медіаграмотність як умова ефективної взаємодії «людина-суспільство» "

109 червня 2023 року відбулася зустріч онлайн у форматі майстер-класу "Медіаграмотність як умова ефективної взаємодії «людина-суспільство» " для здобувачів освіти 2-4 року навчання художньо-графічного факультету та всіх бажаючих.Спікерами заходу виступили:
Штайнер Тетяна Віталіївна
Питання:
- Розкриття понять, ознак та розпізнавання «Медіаграмотність», «Фейк» і «Клікбейт».
- Правила медіаграмотності під час взаємодії «людина-суспільство» в інформаційній безпеці сфер життєдіяльності людина, суспільство і держави;
- Протидія дезінформації та вихованню медіаграмотності наприкладі міжнародних проєктів, як для дорослих так й для дітей, втілених «Інтерньюз-Україна», Міністерством культури та інформаційної політики, Представництвом Європейського Союзу в Україні, Всеукраїнським громадським центром «Волонтер», Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольств США та Великої Британії, Міністерством освіти і науки України та Академією Української преси.
- Міжнародний мистецький проєкт ARTIFAKE 2021 року, який направлений був на нестандартні та креативні інструменти стрітарту, що стали на захист інфопростору. Наголошено, що в Україні переможцями проєкту стали стріт-арт художники Сергій Радкевич, Максим Кільдеров і Ян Птушко. Їхні мурали прикрашали будівлі в Бахмуті, Токмаку та Каховці

Спікер: Котова Ольга Олександрівна
Питання:
- Розкриття змісту поняття «медіаграмотність»;
- Виявлення основних характеристик інформації та дезінформації;
- Аналіз фейків та фейкових новин,
- Розбір наочних прикладів маніпуляції та фейків у соцмережах.

Спікер: Тарасенко Андрій Андрійович
Питання:
- Трансформація новин у сучасному світі, особливості графічних засобів штучного інтелекту;
- Розкриття поняття «Глибока підробка»;
- Використання фейків для розваги, технологій з поширенням неправдивої інформації, впливаючи на думки або завдавання шкоди репутації;
- Використання штучного інтелекту під назвою Stable Diffusion для створення гіперреалістичних фотографій та ілюстрацій на основі підказок користувача, як фейкових новин.

Доєдналися та брали активну участь 70 зареєстрованих учасники, серед яких представники студентської ради університету, здобувачі освіти 2-4 року навчання художньо-графічного факультет.
Даний захід виконується в межах проєкту (Інформаційна безпека: медіаграмотність в умовах воєнного часу) за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Медійна програма в Україні», що реалізується міжнародною організацією Internews. Ця програма зміцнює українські медіа та розширює доступ до якісної інформації.
Програма підвищення кваліфікації "Інфомедійна грамотність в умовах воєнного часу: виклики та протистояння" для науково-педагогічних працівників, аспірантів та всіх бажаючих організовується Державним закладом «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського» на базі Південноукраїнського центру професійного розвитку керівників та фахівців соціономічної сфери у межах проєкту "Інформаційна безпека: медіаграмотність в умовах воєнного часу" за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Академія української преси».

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/