Відбулася четверта зустріч у форматі тренінгу «Загрози в кіберпросторі: фішинг, скам, фейкньюс; захист дітей в кіберпросторі»

18 травня 2023 року відбулася четверта зустріч у форматі тренінгу  «Загрози в кіберпросторі: фішинг, скам, фейкньюс; захист дітей в кіберпросторі» 

Спікером заходу виступв

Черних Володимир Володимирович,кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри прикладної математики та інформатики Університету Ушинського

 

Під час тренінгу  було розкрито такі питання:

Поняття фішинг, скам, фейкньюс; захист дітей в кіберпросторі

Основні правила захисту дітей в кіберпросторі, саме:

  • Навчіть дітей використовувати Інтернет безпечно.
  • Поясніть ім, що необхідно уникати небезпечних сайтів, не ділитися особистою інформацією з незнайомими людьми та не завантажувати незнайомі файли.
  • Встановіть на компʼютері та мобільному пристрої програми захисту від вірусів та шкідливих програм.
  • Стежте за тим, що діти роблять в Інтернеті.
  • Перевіряйте їхні соціальні мережі та повідомлення.
  • Навчіть дітей поважати інших в Інтернеті. Поясніть, що кібербулінг та інші форми онлайн-агресії є неприйнятними.
  • Розмовляйте з дітьми про те, як вони можуть захистити себе від небезпек в Інтернеті. Поясніть, що вони можуть звернутися до вас або до інших дорослих за допомогою, якщо вони відчувають, що потребують

Доєдналися та брали активну участь у  середовищі Teams 74 зареєстрованих учасники .

 

Наступна зустріч у форматі тренінгу  "Навички перевірки фактів в освіті" відбудеться вже 09 травня 2023 р.

 

Реєстрація доступна за посиланням до 09 травня 2023 р.:

https://docs.google.com/forms

 

Даний захід виконується в межах проєкту (Інформаційна безпека: медіаграмотність в умовах воєнного часу) за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Медійна програма в Україні», що реалізується міжнародною організацією Internews. Ця програма зміцнює українські медіа та розширює доступ до якісної інформації.

Програма підвищення кваліфікації  "Інфомедійна грамотність в умовах воєнного часу: виклики та протистояння" для науково-педагогічних працівників, аспірантів  та всіх бажаючих організовується Державним закладом «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського» на базі Південноукраїнського центру професійного розвитку керівників та фахівців соціономічної сфери у межах проєкту "Інформаційна безпека: медіаграмотність в умовах воєнного часу"  за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Академія української преси».

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/