Відкриття програми підвищення кваліфкації "Інфомедійна грамотність в умовах воєнного часу: виклики та протистояння"

012 травня 2023 року відбулося відкриття програми підвищення кваліфкації "Інфомедійна грамотність в умовах воєнного часу: виклики та протистояння" для науково-педагогічних працівників, аспірантів та всіх бажаючих. Організатором виступив Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського» на базі Південноукраїнського центру професійного розвитку керівників та фахівців соціономічної сфери у межах проєкту "Інформаційна безпека: медіаграмотність в умовах воєнного часу" за підтримки міжнародного благодійного фонду «Академія української преси».

Із вітальним словом до учасників проєкту звернулися перший проректор з навчальної та науково-педагогічної роботи, професор, Копусь Ольга Антонівна, проректор із соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи, доцент, Начев Андрій Петрович та керівник Південноукраїнського центру професійного розвитку керівників та фахівців соціономічної сфери, професор, Черненко Наталія Миколаївна.

Першу зустріч було розпочато проходженням учасниками проєкту анонімного вхідного тестування, метою якого було визначення обізнаності з питань медіаграмотності. Спікером вебінару «Мова толерантності та ворожості: виклики під час війни" виступила Марчук Людмила Миколаївна, професор, завідувач кафедри української мови Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Під час заходу було розкрито такі питання:
- простір толерантності в сучасному українському суспільстві;
-як українцям зберегти єдність: протидія стереотипам та мові ворожнечі;
-види та засоби мови ворожнечі;
-процес неологізації, що перетворив мову ворожнечі на зброю.

Реєстрацію на Вебінар пройшли понад 200 осіб з Одеської, Хмельницької, Волинської, Вінницької, Київської, Полтавської, Харківської, Херсонської областей, із них доєдналися та брали активну участь у середовищі Teams 148 осіб.

Наступна зустріч у форматі воркшопу "Поняття інформаційної війни. Упередження /стереотипи/дискримінація. Глосарій термінів" відбудеться вже 4 травня 2023 р.

Реєстрація доступна за посиланням до 4 травня 2023 р.:


https://docs.google.com/forms

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/