День захисника України та українського козацтва

114 жовтня 2022 року в рамках патріотично виховної роботи науково-педагогічними працівниками кафедри біології і охорони здоров’я Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», а саме доцентом Філіпцовою Катериною Анатоліївною та старшим викладачем Дишель Галиною Олександрівною, проведено кураторську годину.
Студентам пояснили, чому саме ця дата обрана і вписана у календар української історії як день для усіх нас водночас урочистий та радісний, але разом з тим скорботний та сумний. День Покрови Пресвятої Богородиці – одне зі знаменних християнських свят. Його суть – ідея заступництва Божої Матері над християнами. Вшанування Пресвятої Богородиці Покрови – захисниці від ворогів має глибоке коріння в Україні. Козаки вважали Пресвяту Богородицю своєю заступницею і захисницею, і вірили в її силу. У ХХ столітті козацькі традиції найяскравіше наслідувала Українська повстанська армія. Символічним днем утворення УПА вважається 14 жовтня 1942 року. Воїни УПА вважали Божу Матір своєю Небесною Покровителькою. Вояків УПА об’єднувала ідея захисту України від зовнішнього і внутрішнього ворога й утворення незалежної України. Їхня головна перевага – наслідування бойових традицій українських воїнів, відвага, мужність і звитяга.
День захисника України – це свято усіх героїв сьогодення, які хоробро боронять кордони України, та усіх тих, хто поклав своє життя в ім’я суверенності та єдності нашої держави. Через війну та загрозу цілісності своєї держави з боку країни-агресора українці нині часто звертаються з молитвою до Божої Матері з проханням покрити своїм омофором наших воїнів, які героїчно відстоюють незалежність України.

Нехай ніхто не половинить, твоїх земель не розтина,
Бо ти єдина, Україно, бо ти на всіх у нас одна.
Одна від Заходу й до Сходу, володарка земель і вод –
Ніхто не ділить хай народу, бо не поділиться народ.
З просторів інтернету

Пустая синяя полоска

© 2017 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/