Екскурсія здобувачів ХГФ на виставку «Анімалістика»

1Сьогодні, 28 березня 2023 року, відбулась подорож в образотворчий простір тваринного світу здобувачів 2 курсу художньо-графічного факультету спеціальності 014 Середня освіта (Образотворче мистецтво) на виставку «Анімалістика» у виставковій залі Одеської обласної організації Національної спілки художників України.
Образи тварин виникають в мистецтві одними з найперших: людина зображує бажані об’єкти здобичі, представників дикого світу та приручених тварин.
Тварини набувають міфологічного змісту і стають втіленням незвіданих стихій, обожнюються в культурах Стародавнього світу. Вони виступають уявними провідниками між світами – видимим і невидимим.
Тварини слугують супутниками, засобами пересування, друзями людині. Всі ці ролі демонструє нам мистецтво у різних його видах, виділяючись у окремий самостійних жанр – «анімалістику».
Сучасні одеські митці, серед яких солідні професіонали і молоді художники, показали надзвичайне розмаїття варіацій сприйняття тваринного світу. Благодатна тема дозволила відтворити і етюди свійських тварин, і милих домашніх улюбленців, і харАктерних майже «портретних персонажів», і мешканців підводного, земного і повітряного простору. Не оминули художники і Біблійні сюжети і образи з Днем п’ятим – створенням тварин і символічним Агнцем. В експозиції можна зустріти дивовижні метаморфози в образах фантастичних істот та алегорії добра і зла. Червона птаха у графічному втіленні стала символічним Тризубом - Гербом та образом Фенікса, що постає з попелу, як Україна, що відроджується.
Виставка, у порівнянні з іншими, демонструє найширший діапазон видів мистецтва та художніх технік з їх виразними можливостями: живопис, оригінальна і друкована графіка, художнє ткацтво, скульптура з металу, дерева, каменю, художнє скло, кераміка, батик, колаж (плаский і об’ємний), мозаїка, різьблення по дереву тощо.
Провідниками у світ анімалістики стали Наталя Лоза і Анна Носенко.
Виставка викликала посмішки, оригінальні інтерпретації та професійне зацікавлення. Сподіваємось на нові образи від молодих худграфівців!
#hgf_od #художньо_графічний_факультет_Одеса #Університет_Ушинського

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/