Витоки та еволюційні трансформації української ментальності: виступ на науково-методологічному семінарі (аспірантка Юлія Гюльхан, ОНП «Філософія»)

1Аспірантка 4-го року навчання ОНП «Філософія» Юлія Гюльхан виступила на науково-методологічному семінарі кафедри з підсумками свого дисертаційного дослідження на тему «Витоки та еволюційні трансформації української ментальності». Науковий керівник – професорка Олена Лісеєнко. В обговоренні роботи взяли участь члени кафедри та аспіранти (Людмила Городнюк, Інна Федорова та інші). Наукова новизна роботи, насамперед, полягає в тому, що запропоновано новий підхід до розгляду структури ментальності, яка містить архетипічний, соціально-історичний, когнітивний, ціннісно-нормативний, емоційний компоненти, які надають можливості виявляти особливості проявів української ментальності в сучасному суспільстві. Феномен національної ментальності відображає певний ціннісно-духовний стан народу і складається в результаті історично тривалого та досить стійкого впливу різних чинників і обставин (соціально-економічних, етнічних, релігійних тощо). Тема є надзвичайно актуальною, адже сучасні суспільні перетворення в період трансформацій державної незалежності України впливають на еволюцію української ментальності та відображають складні зміни в способах мислення, цінностях, стереотипах та поведінці населення України. Цей процес не є статичним, а відбувається відповідно до сучасних тенденцій та викликів. Тема викликала жваву дискусію. Семінар проходив у змішаному форматі.

 

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/