Рішення вченої ради Університету Ушинського Протокол № 8 від 25 січня 2024 року

  1. Звіт з науково-дослідної роботи університету за 2023 рік згідно з тематичними планами за рахунок коштів спеціального фонду та за кошти основної діяльності. Затвердження тематичних планів науково-дослідної діяльності на 2024 рік.

         Заслухавши й обговоривши інформацію проректора з наукової роботи проф. Г. В. Музиченко та співдоповідь комісії у складі: проф. І. А. Княжевої (голова), проф. О. А. Листопада, учена рада

УХВАЛИЛА:

  1. Затвердити:

1.1. Звіт із науково-дослідної роботи університету за 2023 рік згідно із тематичними планами за рахунок коштів державного бюджету та за кошти основної діяльності та визнати його задовільним.

1.2. Тематичні плани науково-дослідної роботи на 2024 рік.

  1. Активізувати роботу щодо надходження коштів до спеціального фонду за результатами наукових робіт за проєктами міжнародного співробітництва, за господарськими договорами та результатами надання наукових послуг.

Термін виконання – постійно.

Відповідальні – декани, директори інститутів, завідувачі кафедр, Г. В. Музиченко, А. П. Начев, H. I. Маляренко.

  1. Звернути особливу увагу на покращання науково-дослідної роботи студентів та ефективність їх участі в конкурсах наукових робіт та олімпіадах.

Термін виконання – 01.05.2024 р.

Відповідальні – декани, директори інститутів, завідувачі кафедр, О. А. Листопад.

  1. Подати до УкрІНТЕ облікові картки та проміжні звіти науково-дослідних робіт, що виконуються за рахунок державного бюджету та другої половини робочого дня.

Термін виконання – 31.12.2024 р.

Відповідальна – Н. І. Кердівар.

  1. Подати до департаменту науково-технічного розвитку МОН України узагальнену інформацію щодо підсумків наукової діяльності, а також статистичну та іншу інформації.

Термін виконання – 10.02.2024 р.

Відповідальна – Н. І. Кердівар.

  1. Направити до МОН України пропозиції до плану державного замовлення щодо підготовки кадрів вищої кваліфікації за третім (освітньо-науковим) рівнем з урахуванням ефективності діяльності окремих спеціальностей.

Термін виконання – 31.12.2024 р.

Відповідальна – І. А. Хижняк.

  1. Активізувати публікаційну активність науково-педагогічних працівників у фахових журналах категорії А і Б та журналах, що входять до баз SCOPUS та Web of Science.

Термін виконання – постійно.

Відповідальні – завідувачі кафедр, Г. В. Музиченко.

  1. Збільшити кількість створених та належним чином оформлених актів інтелектуальної власності науково-педагогічних працівників.

Термін виконання – 30.10.2024 р.

Відповідальні – декани, завідувачі кафедр, Г. В. Музиченко.

  1. Посилити роботу з підготовки переможців та призерів (лауреатів) культурно-мистецьких проєктів

Термін виконання – постійно.

Відповідальні – декани.

  1. Передбачити можливість створення в структурі університету наукового та грантового відділів.

Термін виконання – 30.06.2024 р.

Відповідальна – Г. В. Музиченко.

  1. Забезпечити виконання ключових показників ефективності діяльності, закріплені за проректором з наукової роботи наказом № 263 від 31.10.2022 р. на 2024 рік.

Термін виконання – 31.12.2024 р.

Відповідальна – Г. В. Музиченко.

  1. Контроль за виконанням рішення покласти на проректора з наукової роботи Г. В. Музиченко.

 

Результат відкритого голосування: за – 34, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Звіт про роботу спеціалізованих учених рад університету із захисту докторських дисертацій за 2023 рік.

         Заслухавши й обговоривши інформацію голови спецради та секретаря: акад. О. Я. Чебикіна та проф. І. А. Княжеву, учена рада

УХВАЛИЛА:

1.Затвердити звіти голів спеціалізованих учених рад із захисту докторських дисертацій за 2023 рік.

2.Збільшувати кількість захистів докторських дисертацій співробітників університету.

Термін виконання – постійно.

Відповідальні – голови спецрад, проректор з наукової роботи проф. Г. В. Музиченко

3.Контроль за виконанням цього рішення покласти на проректора з наукової роботи проф. Г. В. Музиченко.

 

Результат відкритого голосування: за – 34, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Затвердження ОНП за третім (освітньо-науковим) рівнем вищої освіти (за списком).

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора з наукової роботи проф. Г. В. Музиченко, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити перелік ОНП за третім (освітньо-науковим) рівнем вищої освіти:

011  Освітні, педагогічні науки; 011  Мистецька педагогіка вищої освіти; 014  Середня освіта (Музичне мистецтво); 015  Професійна освіта; 017  Фізична культура і спорт; 032  Історія та археологія; 033  Філософія; 035  Філологія; 052  Політологія; 053  Психологія; 105  Прикладна фізика та наноматеріали; 111  Математика.

 

Результат відкритого голосування: за – 34, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Звіт докторанта кафедри політичних наук і права Давтяна Давіда Альбертовича.

Заслухавши й обговоривши інформацію докторанта кафедри політичних наук і права Д. А. Давтяна, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити звіт докторанта кафедри політичних наук і права Давтяна Давіда Альбертовича.

 

Результат відкритого голосування: за – 34, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Затвердження відсотка фактичної кількості студентів денної форми здобуття освіти, які навчаються за державним замовленням, на одному факультеті, курсі за певною спеціальністю для виплати академічної стипендії на 2 семестр 2023/2024 н. р.

Заслухавши й обговоривши інформацію головного бухгалтера Н. І. Маляренко, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити відсоток фактичної кількості студентів денної форми здобуття освіти, які навчаються за державним замовленням, на одному факультеті, курсі за певною спеціальністю для виплати академічних стипендій – 40 відсотків, у межах кошторисних призначень на 2024 рік.

 

Результат відкритого голосування: за – 34, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Закриття освітньо-професійних програм «Українська мова і література. Англійська мова і зарубіжна література» зі спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література) та «Психологія» зі спеціальності 053 Психологія за другим (магістерським) рівнем вищої освіти.

Заслухавши й обговоривши інформацію проректора з навчальної та науково-педагогічної роботи проф. О. А. Копусь, учена рада

УХВАЛИЛА: Закрити освітньо-професійні програми «Українська мова і література. Англійська мова і зарубіжна література» зі спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література) та «Психологія» зі спеціальності 053 Психологія за другим (магістерським) рівнем вищої освіти.

 

Результат відкритого голосування: за – 34, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Надання та подовження академічних відпусток аспірантам Університету Ушинського.

Заслухавши й обговоривши інформацію завідувача відділу аспірантури та докторантури І. А. Хижняк, учена рада

УХВАЛИЛА:   Надати та подовжити академічні відпустки таким аспірантам:

– аспірантці  4 року навчання заочної форми за рахунок коштів фізичних осіб зі спеціальності 017 Фізична культура і спорт Бразі Ліліані Володимирівні надати академічну відпустку терміном на 1 рік з 31.01.2024 року до 30.01.2025 року  за сімейними обставинами;

– аспірантці  4 року навчання денної  форми за рахунок коштів державного бюджету зі спеціальності 053 Психологія Мендело Вікторії Володимирівні продовжити академічну відпустку  з 01.02.2024 року до 31.06.2024  року  за станом здоров’я;

– аспірантці  3 року навчання денної  форми за рахунок коштів державного бюджету зі спеціальності 033 Філософія Ніколаєвій Іванні Борисівні продовжити академічну відпустку  з 31.01.2024 року до 25.07.2024 року  з догляду за дитиною, а саме до досягнення нею 3-х років;

– аспіранту 4 року навчання денної форми за рахунок коштів фізичних осіб зі спеціальності 014 Середня освіта (Музичне мистецтво) Рохасу Галіку Мануелю Андресу продовжити академічну відпустку терміном на 1 рік з 31.01.2024 до 30.01.2025 року  за сімейними обставинами;

– аспірантці-іноземці 4 року навчання денної форми за рахунок коштів фізичних осіб зі спеціальності 014 Середня освіта (Музичне мистецтво) Рохас Мендієті Ефрен Рохеліо продовжити академічну відпустку терміном на 1 рік з 31.01.2024 до 30.01.2025 року  за сімейними обставинами.

 

Результат відкритого голосування: за – 34, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Затвердження теми дисертації аспрантці 1 року навчання Ду Цзіні зі спеціальності 015 Професійна освіта «Педагогічні умови формування етнокультурного світогляду майбутніх учителів образотворчого мистецтва». Науковим керівником призначити д.пед.н., проф. О. А. Листопада.

Заслухавши й обговоривши інформацію завідувача відділу аспірантури та докторантури І. А. Хижняк, учена рада

УХВАЛИЛА:  Затвердити тему дисертації  аспрантці 1 року навчання Ду Цзіні зі спеціальності 015 Професійна освіта «Педагогічні умови формування етнокультурного світогляду майбутніх учителів образотворчого мистецтва». Науковим керівником призначити д.пед.н., проф. О. А. Листопада.

 

Результат відкритого голосування: за – 34, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Перейменування назви кафедри дефектології та фізичної реабілітації.

Заслухавши й обговоривши інформацію завідувача кафедри проф. О. І. Форостян, учена рада

УХВАЛИЛА: Перейменувати назву кафедри дефектології та фізичної реабілітації на кафедру спеціальної та інклюзивної освіти і реабілітації у зв’язку з врахуванням ідей демократизації, гуманізації, толерантності у сучасному українському суспільстві та змінами у понятійно-категоріальному апараті спеціальної педагогіки з 01.02.2023 року.

 

Результат відкритого голосування: за – 34, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Затвердження Положення про кафедру спеціальної та інклюзивної освіти і реабілітації навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту та реабілітації Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д.Ушинського».

Заслухавши й обговоривши інформацію завідувача кафедри проф. О. І. Форостян, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити Положення про кафедру спеціальної та інклюзивної освіти і реабілітації навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту та реабілітації Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

 

Результат відкритого голосування: за – 34, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Перейменування назви кафедри біології і охорони здоров’я.

Заслухавши й обговоривши інформацію завідувача кафедри доц. М. С. Топчій, учена рада

УХВАЛИЛА: Перейменувати назву кафедри біології і охорони здоров’я на кафедру фізичної реабілітації, біології і охорони здоров’я у зв’язку з відкриттям освітньої програми «Фізична реабілітація» задля якісного забезпечення освітнього процесу і підготовки до акредитації з 01.02.2024 року.

 

Результат відкритого голосування: за – 34, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Затвердження Положення про кафедру фізичної реабілітації, біології і охорони здоров’я навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту та реабілітації Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

Заслухавши й обговоривши інформацію завідувача кафедри доц. М. С. Топчій, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити Положення про кафедру фізичної реабілітації, біології і охорони здоров’я навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту та реабілітації Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

 

Результат відкритого голосування: за – 34, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Затвердження Положення про матеріальне заохочення працівників Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» (Нова редакція).

Заслухавши й обговоривши інформацію ректора Університету Ушинського А. В. Красножона, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити Положення про матеріальне заохочення працівників Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» (Нова редакція).

 

Результат відкритого голосування: за – 34, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Рекомендація щодо присвоєння почесного звання «Народний художник України» Нагуляку Петру Івановичу, Заслуженому художнику України, старшому викладачу кафедри образотворчого мистецтва художньо-графічного факультету Університету Ушинського.

Заслухавши й обговоривши інформацію декана художньо-графічного факультету доц. Д. О. Величка, учена рада

УХВАЛИЛА: Рекомендувати присвоїти почесне звання «Народний художник України» Нагуляку Петру Івановичу, Заслуженому художнику України, старшому викладачу кафедри образотворчого мистецтва художньо-графічного факультету Університету Ушинського за створення видатних творів живопису, що дістали високу оцінку вітчизняної та міжнародної громадськості, збереження та розвиток традицій Одеської школи живопису та з нагоди відзначення 60-річчя заснування художньо-графічного факультету, який з перших днів повномасштабного вторгнення захищає м. Одесу та нашу державу добровольцем у лавах ЗСУ в 122 бригаді ТРО.

 

Результат відкритого голосування: за – 34, проти – немає, утримались – немає.

 

  1. Про рекомендацію до друку.

         Заслухавши й обговоривши інформацію голови науково-методичної комісії О. А. Галіцан, учена рада

УХВАЛИЛА:

  1. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до проходження навчальної (ознайомлювальної) та виробничих практик здобувачів освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування. (Автори – М. Білинська, О. Долженков). Рецензенти: д.н. з держ.упр., проф. Л. Гонюкова; д.політ.н., проф. С. Наумкіна.
  2. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до виконання, оформлення та захист курсових робіт з вибраних розділів вищої математики для здобувачів вищої освіти за першим (бакалаврським) рівнем спеціальності 014 Середня освіта (Математика). (Автори – О. Синюкова, С. Саприкін). Рецензенти: к.ф.-м.н., доц. Є. Страхов; к.ф.-м.н., доц. О. Яковлєва.
  3. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи з навчальної дисципліни «Технології навчання математики за перспективами НУШ» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Математика). (Автор – О. Папач). Рецензенти: д.пед.н., проф. В. Моторіна; к.ф.-м.н., доц. І. Мітельман.
  4. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи з навчальної дисципліни «Технології навчання математики за перспективами НУШ» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Фізика та астрономія). (Автор – О. Папач). Рецензенти: д.пед.н., проф. В. Моторіна; к.ф.-м.н., доц. І. Мітельман.
  5. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи з навчальної дисципліни «Методика навчання математики в закладах передвищої та вищої освіти» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Математика). (Автор – О. Папач). Рецензенти: д.пед.н., проф. О. Ордановська; к.ф.-м.н., доц. І. Мітельман.
  6. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи з навчальної дисципліни «Методика навчання математики в закладах загальної середньої освіти (профільна освіта)» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Математика). (Автор – О. Папач). Рецензенти: д.пед.н., проф. О. Ордановська; к.ф.-м.н., доц. І. Мітельман.
  7. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи з навчальної дисципліни «Методика навчання математики» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Фізика. Математика). (Автор – О. Папач). Рецензенти: д.пед.н., проф. О. Ордановська; к.ф.-м.н., доц. І. Мітельман.
  8. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи з навчальної дисципліни «Методологічні підходи підготовки вчителів фізичної культури» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Фізична культура). (Автор – Н. Башавець). Рецензенти: к.пед.н., доц. С. Пільова; к.н. з фіз.вих. Є. Дразіна.
  9. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до виконання кваліфікаційної (магістерської) роботи для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Фізична культура). (Автори – Н. Башавець, С. Ігнатенко). Рецензенти: к.пед.н., доц. С. Пільова; к.н. з фіз.вих. Є. Дразіна.
  10. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи з навчальної дисципліни «Методика викладання спортивно-педагогічних дисциплін у закладах фахової передвищої та вищої освіти» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Фізична культура). (Автор – Н. Башавець). Рецензенти: к.пед.н., доц. С. Пільова; к.н. з фіз.вих. Є. Дразіна.
  11. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до виконання робочих програм практик для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Фізична культура). (Автори – Н. Башавець, С. Ігнатенко). Рецензенти: к.пед.н., доц. С. Пільова; к.н. з фіз.вих. Є. Дразіна.
  12. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи з навчальної дисципліни «Педагогіка» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 014 Середня освіта (Фізична культура). (Автори – Т. Койчева, П. Кинєва). Рецензенти: д.пед.н., проф. І. Княжева; к.пед.н., доц. В.Бєсєда.
  13. Рекомендувати до друку навчальний посібник «Лінгвокультурологічний підхід до викладання української мови» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 013 Початкова освіта. (Автор – М. Сокаль). Рецензенти: к.пед.н., доц. О. Бєляк; к.філол.н., доц. О.Новак.
  14. Рекомендувати до друку конспект лекцій «Сучасні методології та методики логопедії з практикумом» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 012 Дошкільна освіта. (Автор – Г. Кавиліна). Рецензенти: к.психол.н., доц. О. Бабчук. 
  15. Рекомендувати до друку навчальний посібник «Іноземна (англійська) мова за професійним спрямуванням» для здобувачів освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальностей 014 Середня освіта (Фізична культура) та 017 (Фізична культура і спорт). (Автор – Ю. Ірхіна). Рецензенти: к.пед.н., доц. С. Юхимець; к.філол.н., доц. О. Ситько.

 

Результат відкритого голосування: за – 34, проти – немає, утримались – немає.

 

 

Голова вченої ради                                                         Андрій КРАСНОЖОН

 

 

 

Учений секретар                                                                               Ніна БОСАК

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/