Виховна година до Дня української писемності та мови

127 жовтня 2023 р. до дня української писемності та мови, куратором академічної групи Станіславою Діхтяренко, було проведено виховну годину зі здобувачами першого року навчання, спеціальності 012 Дошкільна освіта.
У ході бесіди, Станіслава Діхтяренко розповіла студентам про історію виникнення свята, згадала про Нестора Літописця, з діяльності якого починається писемна українська мова. Здобувачі освіти переглянули відеоролик про державне свято, встановлене Указом Президента «Про День української писемності та мови», презентацію з цікавими фактами про солов’їну. Студенти брали активну участь в обговоренні, читали вірші про рідну мову.
На завершення виховної години, студенти та викладачі долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, який цьогоріч писали за текстом молодої поетеси, лауреатки Шевченківської премії Катерини Калітко. Читав диктант – Олексій Гнатковський, актор театру та кіно, який зіграв роль Івана Довбуша у фільмі «Довбуш».
«…Дороги України – переплутані нитки любові, подекуди перерубані, але знову зв’язані у вузол, аби бути міцнішими… Немає нічого щемкішого, ніж летіти трасою у пітьмі, аби встигнути до комендантської, і знати – наприкінці шляху чекає безсонне вікно із жовтим світлом і рідним теплом», – такими зворушливими словами завершився цьогорічний диктант національної єдності.

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/