Голодомор – 1932-1933 років – біль серця всієї України

123 листопада здобувачі першого та третього курсів спеціальності 012 Дошкільна освіта разом із академнаставниками Станіславою Діхтяренко та канд. псих. наук, доц., завідувачкою кафедри сімейної та спеціальної педагогіки та психології Університету Ушинського Оленою Бабчук, провели виховний захід, приурочений 90-м роковинам однієї з найтрагічніших сторінок в історії України – Голодомору 1932-1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років.
Метою заходу було не лише вшанування мільйонів невинних жертв Голодоморів, а й висвітлення історичних подій та обговорення їх наслідків для українського народу. Захід розпочався з хвилини мовчання, під час якого студенти та викладачі запалили свічки та вшанували пам'ять жертв Голодоморів.
На заході була присутня завідувачка кафедри теорії та методики дошкільної освіти Людмила Березовська. У вступному слові Людмила Іванівна звернула увагу студентів на те, що сьогодні дуже важливо пам’ятати про ту страшну трагедію, яку Україна пережила в 1932–1933 рр., і зробити все можливе, щоб пам’ять не згасала у віках. Для більш глибшого усвідомлення та розуміння теми Голодомору, запропонувала студентам прочитати роман української письменниці Світлани Талан «Розколоте небо».
Олена Бабчук зазначила, що голод 1932-1933 років не був наслідок засухи чи неврожаю, а став результатом цілеспрямованої політики комуністичного тоталітарного режиму. Станіслава Діхтяренко продемонструвала присутнім презентацію, яка висвітлювала різні аспекти Голодоморів – від історичних подій до його економічних і соціальних наслідків.
Захід завершився обговоренням того, як важливо зберігати пам’ять про такі події, особливо в контексті сучасних викликів.

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/