Академічна доброчесність: проблеми реалізації та відповідальність

105 березня 2024 р. зі здобувачами першого курсу спеціальності 012 «Дошкільна освіта» факультету дошкільної педагогіки та психології Університету Ушинського було проведено онлайн зустріч із теми «Академічна доброчесність: проблеми реалізації та відповідальність».
Спікерами зустрічі виступили зав. кафедри теорії та методики дошкільної освіти д.п.н., проф. Людмила Березовська; д.п.н, доц. Руслана Найда, викладач-стажист, куратор академічної групи Станіслава Діхтяренко та здобувачка другого магістерського рівня вищої освіти Капліста Дарина Сергіївна.
Зважаючи на важливість забезпечення академічної доброчесності в Університеті Ушинського, щороку, відповідно до розпоряджень ректора, проходить тиждень академічної доброчесності, де здобувачі освіти і науково-педагогічні працівники обговорюють, аналізують і пояснюють здобувачам освіти важливість дотримання культури та принципів академічної доброчесності.
Під час зустрічі зі здобувачами освіти було обговорено основні нормативні документи, а саме ст. 42 ЗУ «Про освіту», Положення про академічну доброчесність учасників освітнього процесу Університету Ушинського [https://pdpu.edu.ua/doc/norm_doc/P101.pdf], систему запобігання та виявлення академічного плагіату у науково-дослідній діяльності здобувачів освіти та науково-педагогічних працівників.
У доповідях спікерів було наголошено на сутності понять «академічна доброчесність», «плагіат», розкрито найтиповіші форми її порушення, наголошено на відповідальності порушення норм академічної доброченості.
Тема викликала інтерес і жваву дискусію, а також розуміння здобувачами освіти того, що дотримання академічної доброчесності – це основа якісної системи освіти.

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/