Круглий стіл на тему «День захисника і захисниць України»

115 жовтня 2022 року кафедра сімейної та спеціальної педагогіки і психології провела круглий стіл на тему «День захисника і захисниць України».
День захисників і захисниць ― це день, коли ми шануємо і жінок, і чоловіків, які стоять на охороні нашої держави. Це не лише день військових, тому що захищають нашу країну і цивільні люди, і волонтери, і медики.
Свято встановлене 14 жовтня 2014 р. указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості. Цим же указом скасовано указ Президента України Леоніда Кучми 1999р., яким встановлювалося свято ― День захисника Вітчизни, що відзначалося щорічно 23 лютого. А пізніше глава держави виступив з ініціативою зробити цей день вихідним. 05 березня 2015 року Верховна Рада підтримала президентський законопроект про встановлення вихідного 14 жовтня.
Вперше День захисника України у 2015 році відсвяткували під гаслом «Сила нескорених».
03 серпня 2021 року Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України» №1643-ІХ, який парламент ухвалив 14 липня 2021 року. Документ сприяє гендерно збалансованому висвітленню ролі військовослужбовців у захисті нашої країни та належному вшануванню воїнів обох статей. Адже багато жінок нарівні з чоловіками беруть участь у захисті суверенітету й територіальної цілісності України. Згідно із законом, назва свята «День захисника України», яке щороку відзначається 14 жовтня, змінюється на «День захисників і захисниць України».
Вітаємо всіх захисників і захисниць України, які щодня роблять неймовірне та боряться за нашу з вами перемогу!

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/