Круглий стіл зі студентами-гуртківцями приурочений Дню захисників і захисниць України

414 жовтня українці відзначають День захисників і захисниць України, а також свято Покрови Пресвятої Богородиці та День Українського козацтва.
Напередодні свята зі студентами наукового гуртка «Психолого-педагогічний супровід художньо-мовленнєвої діяльності дітей дошкільного віку» (керівник І. Попова) було організовано чергову літературну онлайн зустріч. Модераторами онлайн зустрічі виступили Л. Березовська та І. Попова, які розповіли студентам про історію свята, зокрема про те, що українці здавна славили Пресвяту Богородицю як покровительку війська. На свято Покрови в козацькій Україні відбувалася Велика рада, на якій обирали гетьмана, приймали важливі рішення. У ХХ ст. традиції боротьби за державність України наслідували вояки армії Української Народної Республіки та Української повстанської армії. Саме свято Покрови обрали офіційним днем створення УПА.
Головною метою заходу зі здобувачами 2-го та 3-го року навчання спеціальності 012 Дошкільна освіта було формування національної самосвідомості майбутніх фахівців галузі дошкільної освіти, патріотичних і морально-етичних переконань, усвідомлення причетності до тисячолітньої історії українського народу; прищеплення навичок наукового аналізу, формування потреби застосовувати набуті знання з історії України у повсякденній діяльності та оцінці суспільних явищ і подій.
У ході зустрічі з гуртківцями було обговорено історичний роман Василя Шкляра «Чорний ворон. Залишенець», «Маруся»; Оксани Забужко «Музей покинутих секретів» та ряд інших художніх творів сучасних українських авторів. Студенти активно обговорювали прочитані твори, ділилися враженнями. Молодь знає якою ціною виборювалася свобода та незалежність України, знає її історію та Героїв. Вітаємо наших захисників та захисниць із святом. Хай Богородиця завжди посилає віру і силу, надію і сміливість нескореному українському народу, незламним воїнам, які в усі часи стояли і стоятимуть на захисті України задля остаточної перемоги добра над злом, світла над темрявою.

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/