Проведено другий етап підвищення кваліфікації у рамках проекту «Сертифікаційна освітня програма «Системна супервізія у сфері освіти»» за європейськими стандартами УССК/ANS

Image04На базі Центру з 03 грудня по 05 грудня 2021 року проведено другий етап підвищення кваліфікації у рамках проекту «Сертифікаційна освітня програма «Системна супервізія у сфері освіти»» за європейськими стандартами УССК/ANSE.

Від Громадської організації «Українська Спілка Супервізії та Коучингу» взяли участь такі супервізори, як: Олена Добродняк зі Львова та Ірина Івлєва з Полтави. Від Університету Ушинського взяли участь доценти психологічних кафедр: Ірина Бринза, Катерина Коваль, Ірина Пивоварчик, Оксана Оріщенко і Тетяна Ульянова.

Метою даного курсу стало опрацювання консультативних технік та інструментарію стосовно Системної супервізії для педагогічних працівників.

На супервізійної сесії розкривалися такі теми, як: схеми конструювання шляхів розв’язання педагогічних проблем, серед яких, робота над рамками мети, винятків, гіпотез. Також відпрацювання рамок роботи з керівництвом освітнього закладу тощо.

Отримані знання та практики надали можливість викладачам-супервізорам університету Ірині Бринзі, Катерині Коваль, Ірині Пивоварчик, Оксані Оріщенко і Тетяна Ульяновій за Постановою Кабінету Міністрів України від 17 травня 2021р. №476 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» у 2021 році» долучитись до проведення супервізії - заходів із професійної підтримки (наставництво, надання допомоги із виправлення помилок, що виникли у роботі педагогічних працівників), а саме учителів 1-4 класів ЗЗСО в Одеській області. Тільки у грудні 2021 року планується охопити учителів початкових класів та їх помічників з 27 шкіл Южненського, Ренійського та Доброславського району.

Координаторки проекту: від УССК - Вікторія Слюсаренко (м. Львів)

від університету – Ірина Бринза (м. Одеса)

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Ushinsky University

Please publish modules in offcanvas position.

https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/