Рішення вченої ради Університету Ушинського Протокол № 3 від 29 вересня 2022 року

  1. Підсумки прийому до аспірантури й докторантури у 2022 році.

Затвердження складу наукових керівників і консультантів аспірантів і докторантів.

      Заслухавши й обговоривши інформацію завідувача відділу аспірантури й

докторантури І. А. Хижняк, учена рада 

УХВАЛИЛА:

1.1. Узяти до відома інформацію завідувача відділу аспірантури та

докторантури І. А. Хижняк.

1.2. Затвердити склад наукових керівників і консультантів аспірантів,

докторантів, слухачів.

Термін виконання – жовтень 2022 року.

Відповідальні – гаранти освітньо-наукових програм,

завідувач відділу аспірантури та докторантури І. А. Хижняк.

1.3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на проректора з

наукової роботи д.політ.н., професора Г. В. Музиченко.

 

Поточні питання.

 

  1. Утворення разової спеціалізованої вченої ради для прийняття до розгляду та проведення захисту дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії зі спеціальності 015 Професійна освіта аспірантки Університету Ушинського Левицької Анни Іванівни з теми «Формування готовності майбутніх лікарів до міжкультурної взаємодії у професійній діяльності». Науковий керівник – д.пед.н., проф. Осипова Т. Ю.

     Заслухавши й обговоривши інформацію проректора з наукової роботи

Г. В. Музиченко, учена рада

УХВАЛИЛА: Утворити разову спеціалізовану вчену раду для прийняття до розгляду та проведення захисту дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії зі спеціальності 015 Професійна освіта аспірантки Університету Ушинського Левицької Анни Іванівни з теми «Формування готовності майбутніх лікарів до міжкультурної взаємодії у професійній діяльності». Науковий керівник – д.пед.н., проф. Осипова Т. Ю.

Призначити:

  1. головою разової спеціалізованої вченої ради – д.пед.н., проф. Койчеву Тетяну Іванівну;
  2. рецензентом – д.пед.н., проф., декана факультету іноземних мов Університету Ушинського Попову Олександру Володимирівну;
  3. рецензентом – к.пед.н., доц., доцента кафедри педагогіки Університету Ушинського Галіцан Ольгу Анатоліївну;
  4. опонентом – д.пед.н., проф., завідувача кафедри педагогіки вищої школи та суспільних дисциплін ДВНЗ «Тернопільський державний медичний університет імені І.Я. Горбачевського Мельничук Ірину Миколаївну;
  5. опонентом – д.пед.н., проф., завідувача кафедри педагогіки і психології Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ, м. Берегово, Біду Олену Анатоліївну.
  6. Утворення разової спеціалізованої вченої ради для прийняття до розгляду та проведення захисту дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії зі спеціальності 014 Середня освіта (Музичне мистецтво) аспіранта Університету Ушинського Юя Хенюаня з теми «Формування вокально-виконавської майстерності китайських студентів в умовах інтернаціоналізації освітнього простору». Науковий керівник – к.пед.н., проф. Кьон Н. Г.

     Заслухавши й обговоривши інформацію проректора з наукової роботи

Г. В. Музиченко, учена рада

УХВАЛИЛА: Утворити разову спеціалізовану вчену раду для прийняття до розгляду та проведення захисту дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії зі спеціальності 014 Середня освіта (Музичне мистецтво) аспіранта Університету Ушинського Юя Хенюаня з теми «Формування вокально-виконавської майстерності китайських студентів в умовах інтернаціоналізації освітнього простору». Науковий керівник – к.пед.н., проф. Кьон Н. Г.

Призначити:

  1. головою разової спеціалізованої вченої ради – д.пед.н., проф., завідувача кафедри музичного мистецтва і хореографії Університету Ушинського Реброву Олену Євгенівну;
  2. рецензентом – д.пед.н., проф., професора кафедри музичного мистецтва і хореографії Університету Ушинського Ніколаї Галину Юріївну;
  3. рецензентом – к.пед.н., доц., доцента кафедри диригентсько-хорової підготовки Університету Ушинського Осадчу Тетяну Всеволодівну;
  4. опонентом – д.пед.н., доц., доцента кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Університету Григорія Сковороди в Переяславі Мартинюка Анатолія Кириловича;
  5. опонентом – д.пед.н., доц., професора кафедри теорії та методики постановки голосу Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова Жигінас Тетяну Володимирівну.
  6. Затвердження Положення про проведення практики здобувачів вищої освіти за першим (бакалаврським) та другим (магістерським) рівнями вищої освіти в Державному закладі «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

      Заслухавши й обговоривши інформацію першого проректора з навчальної

та науково-педагогічної роботи О. А. Копусь, учена рада

УХВАЛИЛА:  Затвердити Положення про проведення практики здобувачів вищої освіти за першим (бакалаврським) та другим (магістерським) рівнями вищої освіти в Державному закладі «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

  1. Затвердження Положення про уповноважену особу з питань публічних закупівель у Державному закладі «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

         Заслухавши й обговоривши інформацію проректора з адміністративно-господарської діяльності  Яцишина Сергія Владиславовича, учена рада

УХВАЛИЛА:   Затвердити Положення про уповноважену особу з питань публічних закупівель у Державному закладі «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

  1. Рекомендація завідувача кафедри педагогічних технологій початкової освіти Балакірєвої Вікторії Анатоліївни на здобуття Державної іменної стипендії найкращим молодим ученим для увічнення подій Революції гідності та вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні в номінації «Стипендія імені Юрія Поправки».

     Заслухавши й обговоривши інформацію проректора з наукової роботи

Г. В. Музиченко, учена рада

УХВАЛИЛА: Рекомендувати завідувача кафедри педагогічних технологій початкової освіти Балакірєвої Вікторії Анатоліївни на здобуття Державної іменної стипендії найкращим молодим ученим для увічнення подій Революції гідності та вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні в номінації «Стипендія імені Юрія Поправки».

  1. Рекомендація до зарахування на здобуття вищої освіти ступеня доктора філософії поза аспірантурою зі спеціальності 011 Освітні, педагогічні науки, ОНП  «Освітні, педагогічні науки»  терміном на 5 років за кошти Університету Ушинського.

     Заслухавши й обговоривши інформацію гаранта ОНП 011 «Освітні, педагогічні науки» Т. І. Койчеву», учена рада

УХВАЛИЛА: Рекомендувати до зарахування на здобуття вищої освіти ступеня доктора філософії поза аспірантурою зі спеціальності 011 Освітні, педагогічні науки, ОНП  «Освітні, педагогічні науки»  терміном на 5 років за кошти Університету Ушинського:

– Гуданич Наталію Миколаївну, викладача-стажиста кафедри дошкільної педагогіки Університету Ушинського;

– Діхтяренко Станіславу Вадимівну, викладача-стажиста кафедри теорії та методики дошкільної освіти Університету Ушинського.

  1. Продовження академічної відпустки  по догляду за дитиною терміном на один рік Тараніній Владиславі Олегівні, аспірантці 4 року денної форми навчання за рахунок коштів  бюджетного фінансування спеціальності 053 Психологія.

      Заслухавши й обговоривши інформацію завідувача відділу аспірантури й

докторантури І. А. Хижняк, учена рада 

УХВАЛИЛА: Продовжити академічну відпустку по догляду за дитиною терміном на один рік Тараніній Владиславі Олегівні, аспірантці 4 року денної форми навчання за рахунок коштів  бюджетного фінансування спеціальності 053 Психологія.

  1. Внесення змін до плану підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників Університету Ушинського на 2022 р.

     Заслухавши й обговоривши інформацію проректора з наукової роботи

Г. В. Музиченко, учена рада

УХВАЛИЛА: Внести зміни до плану підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників Університету Ушинського на 2022 р.

  1. Затвердження змін до Положення про порядок виконання госпдоговірних науково-дослідних робіт у Державному закладі «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

     Заслухавши й обговоривши інформацію проректора з наукової роботи

Г. В. Музиченко, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити зміни до Положення про порядок виконання госпдоговірних науково-дослідних робіт у Державному закладі «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».

  1. Внесення змін до Положення про визнання в Державному закладі «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» результатів навчання, отриманих у неформальній та/або інформальній освіті.

      Заслухавши й обговоривши інформацію першого проректора з навчальної

та науково-педагогічної роботи О. А. Копусь, учена рада

УХВАЛИЛА: Внести зміни до Положення про визнання в Державному закладі «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» результатів навчання, отриманих у неформальній та/або інформальній освіті.

  1. Рекомендація до вступу до докторантури к.ю.н, доцента Шевчук Яни Валеріївни.

      Заслухавши й обговоривши інформацію завідувача кафедри політичних

наук і права С. М. Наумкіної, учена рада

УХВАЛИЛА: Рекомендувати до вступу до докторантури к.ю.н, доцента Шевчук Яни Валеріївни.

  1. Про рекомендацію до друку.

        Заслухавши й обговоривши інформацію голови науково-методичної комісії О. А. Галіцан, учена рада

УХВАЛИЛА:

  1. Рекомендувати до друку матеріали ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Декоративно-прикладне мистецтво в національній системі художньо-педагогічної освіти: сучасний досвід та перспективи». Рецензенти: к.мист., доц. А. І. Носенко; к.пед.н., доц. О. М. Тюрікова.
  2. Рекомендувати до друку конспект лекцій з дисципліни «Вступ до теорії графів» для здобувачів вищої освіти першого рівня «бакалавр» спеціальностей 014 Середня освіта «Математика» та 014 Середня освіта «Інформатика». (Автор – В. М. Пивоварчик). Рецензенти: д.т.н., проф. Т. Л. Мазурок; к.ф.-м.н., доц. О. В. Лесечко.
  3. Рекомендувати до друку методичні рекомендації з дисципліни «Психодіагностика» для здобувачів вищої освіти першого рівня «бакалавр» спеціальності 053 «Психологія». (Автори – О. Я. Чебикін, І. В. Мельничук).

Рецензенти: д.психол.н., проф. С. М. Симоненко; к.психол.н., доц. Л. І. Котляр.

  1. Рекомендувати до друку методичні рекомендації з дисципліни «Вулична соціальна робота» для здобувачів вищої освіти першого рівня «бакалавр» спеціальності 231 «Соціальна робота». (Автор– В. І. Леонова). Рецензенти: к.пед.н., доц. М. В. Боделан; к.пед.н., доц. К. М. Віцукаєва.
  2. Рекомендувати до друку методичні рекомендації з дисципліни «Педагогічна майстерність» для здобувачів вищої освіти першого рівня «бакалавр» спеціальності 231 «Соціальна робота». (Автор– В. І. Леонова). Рецензенти: к.пед.н., доц. М. В. Боделан; к.пед.н., доц. К. М. Віцукаєва.
  3. Рекомендувати до друку методичні рекомендації з проходження навчальних та виробничих практик для здобувачів вищої освіти першого рівня «бакалавр» (І-ІV роки навчання) спеціальності 231 «Соціальна робота». (Автор – В. І. Леонова). Рецензенти: к.пед.н., доц. М. В. Боделан; к.пед.н., доц. К. М. Віцукаєва.
  4. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до організації самостійної роботи з дисципліни «Соціально-педагогічне проєктування» для здобувачів вищої освіти першого рівня «бакалавр» спеціальності 231 «Соціальна робота». (Автор – К. М. Віцукаєва).Рецензенти: к.пед.н., доц. М. В. Боделан; к.пед.н., доц. В. І. Леонова.
  5. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до проведення практичних занять та виконання самостійної роботи з дисципліни «Психосоматика» для здобувачів вищої освіти другого рівня «магістр» спеціальності 053 «Психологія». (Автор – І. І. Савенкова). Рецензенти: д.психол.н., проф. О. О. Кокун; д.психол.н., проф. В. М. Омелянович.
  6. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до проведення практичних занять та виконання самостійної роботи з дисципліни «Патопсихологія та основи психіатрії» для здобувачів вищої освіти другого рівня «магістр» спеціальності 053 «Психологія». (Автор – І. І. Савенкова).

Рецензенти: д.психол.н., проф. О. О. Кокун; д.психол.н., проф. В. М. Омелянович.

  1. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до проведення практичних занять та виконання самостійної роботи з дисципліни «Нейропсихологія» для здобувачів вищої освіти другого рівня «магістр» спеціальності 053 «Психологія». (Автор – І. І. Савенкова).Рецензенти: д.психол.н., проф. О. О. Кокун; д.психол.н., проф. В. М. Омелянович.
  2. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до проведення практичних занять та виконання самостійної роботи з дисципліни «Психодіагностика психічних розладів та їх реабілітація» для здобувачів вищої освіти другого рівня «магістр» спеціальності 053 «Психологія». (Автор – І. І. Савенкова).Рецензенти: д.психол.н., проф. О. О. Кокун; д.психол.н., проф. В. М. Омелянович.
  3. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до проведення практичних занять та виконання самостійної роботи з дисципліни «Клінічна психологія» для здобувачів вищої освіти другого рівня «магістр» спеціальності 053 «Психологія».(Автор – І. І. Савенкова).

Рецензенти: д.психол.н., проф. О. О. Кокун; д.психол.н., проф. В. М. Омелянович.

  1. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до проведення практичних занять та виконання самостійної роботи з дисципліни «Реабілітаційна психологія» для здобувачів вищої освіти другого рівня «магістр» спеціальності 053 «Психологія». (Автор – І. І. Савенкова).

Рецензенти: д.психол.н., проф. О. О. Кокун; д.психол.н., проф. В. М. Омелянович.

  1. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до виконання кваліфікаційної (магістерської) роботи для здобувачів вищої освіти другого рівня «магістр» спеціальності 053 «Психологія». (Автор – І. І. Савенкова).

Рецензенти: д.психол.н., проф. О. О. Кокун; д.психол.н., проф. В. М. Омелянович.

  1. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до проведення практичних занять та виконання самостійної роботи з дисципліни «Анатомо-фізіологічна основа ЦНС» для здобувачів вищої освіти другого рівня «магістр» спеціальності 053 «Психологія». (Автор – І. І. Савенкова).Рецензенти: д.психол.н., проф. О. О. Кокун; д.психол.н., проф. В. М. Омелянович.
  2. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до проведення практичних занять та виконання самостійної роботи з дисципліни «Психологія часу у клінічній та реабілітаційній психології» для здобувачів вищої освіти другого рівня «магістр» спеціальності 053 «Психологія». (Автор – І. І. Савенкова).Рецензенти: д.психол.н., проф. О. О. Кокун; д.психол.н., проф. В. М. Омелянович.
  3. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до проведення практичних занять та виконання самостійної роботи з дисципліни «Психофізіологія» для здобувачів вищої освіти другого рівня «магістр» спеціальності 053 «Психологія». (Автор – І. І. Савенкова).Рецензенти: д.психол.н., проф. О. О. Кокун; д.психол.н., проф. В. М. Омелянович.
  4. Рекомендувати до друку конспект лекцій з дисципліни «Спеціальна психодіагностика» для здобувачів вищої освіти першого рівня «бакалавр» спеціальності 012 Дошкільна освіта. (Автор – В. В. Строж). Рецензенти: к.психол.н., доц. О. Г. Бабчук; к.пед.н., С. М. Стрельбицька.
  5. Рекомендувати до друку методичні рекомендації з дисципліни до проведення практичних занять і організації самостійної роботи з дисципліни «Спеціальна психодіагностика» для здобувачів вищої освіти першого рівня «бакалавр» спеціальності 012 «Дошкільна освіта». (Автор – В.В. Строж).

Рецензенти: к.психол.н., доц. О. Г. Бабчук; к.пед.н., С. М. Стрельбицька.

  1. Рекомендувати до друку методичні рекомендації з дисципліни до проведення практичних занять і організації самостійної роботи з дисципліни «Психологія спілкування» для здобувачів вищої освіти першого рівня «бакалавр» спеціальності 012 «Дошкільна освіта». (Автор – В.В. Строж).

Рецензенти: к.психол.н., доц. О. Г. Бабчук; к.пед.н., С. М. Стрельбицька.

  1. Рекомендувати до друку довідник «З історії педагогічного інституту Рішельєвського ліцею» для здобувачів вищої освіти пешого освітнього рівня «Бакалавр» спеціальності 014 Середня освіта (Історія). (Автор – В. М. Букач).

Рецензенти: к.пед.н., доц. О. А. Галіцан; к.і.н., доц. Г. В. Воробйова.

  1. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до проведення практичних занять і організації самостійної роботи з дисципліни «Основи фізичної терапії, ерготерапії» для здобувачів першого освітнього рівня «бакалавр» спеціальності 017 Фізична культура і спорт. (Автори –  Б. Т. Долинський,  Б. О. Буховець). Рецензенти: к.пед.н., доц. І. В. Панасюк; к.пед.н., доц. В. В. Борщенко.
  2. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до проведення практичних занять і організації самостійної роботи з дисципліни «Основи теорії і методики фізичного виховання» для здобувачів першого освітнього рівня «бакалавр» спеціальності 017 Фізична культура і спорт.  (Автор – С. О. Ігнатенко). Рецензенти: к.пед.н., доц.  І. В. Панасюк; д.н. з фіз.вих., проф. В. Г. Тодорова.
  3. Рекомендувати до друку матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції «Диференціальний підхід у дослідженні професійного самоздійснення особистості». Рецензенти: д.психол.н., проф. Н. В. Родіна; к.психол.н., доц. О. Г. Бабчук. 
  4. Рекомендувати до друку матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції «Актуальні проблеми психології особистості». Рецензенти: д.психол.н., проф. С. М. Симоненко; к.психол.н., доц. М. К. Кременчуцька.
  5. Рекомендувати до друку методичні рекомендацій до проведення практичних занять і організації самостійної роботи з дисципліни «Іноземна мова за професійним спрямуванням» для здобувачів першого освітнього рівня «бакалавр» спеціальності 012 Дошкільна освіта. (Автор – О.А. Буздуган).Рецензенти: д.пед.н., проф. Т. М. Яблонська; к.пед.н., доц. Н. О. Оськіна.
  6. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до організації самостійної роботи з дисципліни «Інформатика» для здобувачів першого освітнього рівня «бакалавр» спеціальності 014 Середня освіта (Математика). (Автори – Л.В. Брескіна, О. І. Шувалова, О. Я. Рубанська).

Рецензенти: к.пед.н., доц. Л. С. Сметаніна; к.ф.-м.н., доц. С. М. Сапрікін.

  1. Рекомендувати до друку матеріали IV Міжнародної науково-практичної конференції «Адаптаційні можливості дітей та молоді». Рецензенти: д.пед.н., проф. І. Л. Ганчар; д.пед.н., проф. О. І. Форостян.
  2. Рекомендувати до друку навчальний посібник до дисципліни «Системний аналіз» для здобувачів першого освітнього рівня «бакалавр» спеціальності 014 Середня освіта (Інформатика). (Автори – Т. Л. Мазурок, А. О. Яновський). Рецензенти: д.т.н., проф. С. А. Положаєнко; д.т.н., проф. В. М. Плотніков.
  3. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до виконання та захисту кваліфікаційних (магістерських) робіт зі спеціальності 073 Менеджмент (ОПП «Управління закладом освіти») для здобувачів вищої освіти другого  освітнього рівня «магістр». (Автори – О.О Сакалюк, О.О Долженков). Рецензенти: д.пед.н., проф. О. А. Копусь; к.е.н. Н. А. Петрищенко.
  4. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни "Вікова психологія та психологія розвитку" для здобувачів вищої освіти першого рівня "Бакалавр" спеціальності 012 Дошкільна освіта. (Автор – Т. Ю. Ульянова). Рецензенти: д.психол.н., доц. С.В.Ситнік; к.психол.н., доц. С. Л. Чачко.

 

 

 

 

 

 

 

Голова вченої ради                                                         Андрій КРАСНОЖОН

 

 

Учений секретар                                                                             Ніна БОСАК

 

 

 

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/