Рішення вченої ради Університету Ушинського Протокол № 5 від 29 листопада 2022 року

  1. Звіт про результати роботи Юридичної клініки Університету Ушинського.

      Заслухавши й обговоривши інформацію керівника Юридичної клініки

Університету Ушинського О. Ф. Долженкова, учена рада 

УХВАЛИЛА:

  1. Уважати результати роботи Юридичної клініки Університету Ушинського задовільними.
  2. Активніше залучати здобувачів вищої освіти до надання правової допомоги клієнтам Юридичної клініки Університету Ушинського.

Термін виконання – постійно.

Відповідальний – керівник Юридичної клініки проф. О. Ф. Долженков.

  1. Ураховувати результати діяльності Юридичної клініки під час розробки робочих програм ОПП Право на 2023/2024 н. р.

Термін  виконання – до 01.01.2023 р.

Відповідальний – гарант ОПП Право проф. О. Ф. Долженков.

  1. Активізувати співпрацю Юридичної клініки Університету Ушинського з юридичними клініками інших закладів вищої освіти.

Термін  виконання – до 01.01.2023 р.

Відповідальний – гарант ОПП Право проф. О. Ф. Долженков.

  1. Активізувати співпрацю Юридичної клініки Університету Ушинського з Veterans Hub Odesa в частині надання юридичних консультацій внутрішньо переміщеним особам та ветеранам.

Термін  виконання – постійно.

Відповідальний – гарант ОПП Право проф. О. Ф. Долженков.

  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на проректора з наукової роботи проф. Г. В. Музиченко.
  2. Якість професійної підготовки здобувачів вищої освіти освітніх ступенів бакалавра і магістра на факультетах/в інституті університету (залишкові знання, ректорські контрольні роботи).

      Заслухавши й обговоривши інформацію завідувача Центру забезпечення

якості освіти В. В. Герасименко, учена рада 

УХВАЛИЛА:

  1. Уважати стан професійної підготовки здобувачів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти в Університеті Ушинського задовільним.
  2. Розглянути й обговорити результати ректорських контрольних робіт викладачам на засіданнях кафедр, учених радах факультетів/інституту та створити перелік заходів щодо усунення виявлених проблем.

Термін – до 31.01.2023 р.

Відповідальні – завідувачі кафедр, декани факультетів/директор інституту.

  1. Письмово повідомити керівника Центру забезпечення якості освіти В. В. Герасименко про результати обговорення та розроблений план заходів щодо усунення недоліків.

Термін – до 31.03.2023 р.

Відповідальні – завідувачі кафедр, декани факультетів/директор інституту.

  1. Здійснити посилений внутрішній моніторинг якості викладання навчальних дисциплін та виконання індивідуального навчального плану здобувачами вищої освіти.

Термін – протягом року.

Відповідальні – декани факультетів/директор інституту, завідувачі кафедр.

  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого проректора з навчальної та науково-педагогічної роботи проф. О. А. Копусь.
  2. Завершення науково-дослідної теми, яка виконувалась за рахунок другої половини робочого часу викладачів «Психологічні особливості регуляції діяльності особистості, що розвивається» (2018/2022 н. р.).

      Заслухавши й обговоривши інформацію керівника теми акад. О. Я. Чебикіна, учена рада 

УХВАЛИЛА:

  1. Представлені результати завершеного наукового дослідження «Психологічні особливості регуляції діяльності особистості, що розвивається» (державний реєстраційний номер 011U000037) уважати задовільними.
  2. Підкреслюючи актуальність проведеного дослідження та значущість отриманих результатів, уважати за доцільне подальше проведення більш розлогих наукових досліджень із розвитку особистості, які не зводяться тільки до виокремлення її регуляторних процесів.

Термін виконання – 2023/2027 р. р.

Відповідальний – керівник теми.

  1. Рекомендувати пришвидшити отримання охоронних документів (авторське право на твір) за результатами науково-дослідної роботи, а також підготовку та видання методичних рекомендацій до навчальних курсів.

Термін виконання – грудень 2023 р.

Відповідальний – керівник теми.

  1. Організувати публічне ознайомлення здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського), другого (магістерського) та третього (освітньо-наукового) рівнів із науковими досягненнями кафедри.

Термін виконання – грудень 2023 р.

Відповідальний – керівник теми.

  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на проректора з наукової роботи проф. Г. В. Музиченко.

 

Поточні питання.

 

  1. Утворення разової спеціалізованої вченої ради для прийняття до розгляду та проведення захисту дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії (017 Фізична культура і спорт) аспіранта Університету Ушинського Євтушенка Олександра Вітальовича з теми «Удосконалення фізичної та функціональної підготовленості борців греко-римського стилю на етапі попередньої базової підготовки».

     Заслухавши й обговоривши інформацію проректора з наукової роботи

Г. В. Музиченко, учена рада

УХВАЛИЛА: Утворити разову спеціалізовану вчену раду для прийняття до розгляду та проведення захисту дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії (017 Фізична культура і спорт) аспіранта Університету Ушинського Євтушенка Олександра Вітальовича з теми «Удосконалення фізичної та функціональної підготовленості борців греко-римського стилю на етапі попередньої базової підготовки».

Науковий керівник – д.н. з фіз. вих., проф. В. Г. Тодорова.

Призначити:

  1. головою разової спеціалізованої вченої ради д.пед.н., проф., професора кафедри теорії і методики фізичної культури та спортивних дисциплін Університету Ушинського Башавець Наталію Андріївну;
  2. рецензентом – к.н. з фіз. вих. і спорту, доц., завідувачку кафедри теорії і методики фізичної культури та спортивних дисциплін Університету Ушинського Дразіну Євдокію Володимирівну;
  3. опонентом – д.біол.н., проф., професора кафедри спортивних єдиноборств та силових видів спорту Коробейнікова Георгія Валерійовича;
  4. опонентом – д.н. з фіз. вих. і спорту, проф., професора кафедри теорії та методики фізичної культури і спорту Запорізького національного університету Тищенко Валерію Олексіївну;
  5. опонентом – д.н. з фіз. вих. і спорту, доц., доцента кафедри теорії і методики спорту Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського Богуславську Вікторію Юріївну.
  6. Про продовження академічної відпустки за власним бажанням терміном на один рік Дмитрищук Наталі Володимирівні, аспірантці 4 року навчання заочної форми за кошти фізичних осіб спеціальності 015 Професійна освіта.

      Заслухавши й обговоривши інформацію завідувача відділу аспірантури й

докторантури І. А. Хижняк, учена рада 

УХВАЛИЛА: Продовжити академічну відпустку за власним бажанням терміном на один рік Дмитрищук Наталі Володимирівні, аспірантці 4 року заочної форми навчання за кошти фізичних осіб спеціальності 015 Професійна освіта.

  1. Подання на конкурс фундаментальних та прикладних наукових досліджень, експериментальних наукових розробок, виконання яких розпочнеться у 2023 році за рахунок коштів державного бюджету, тему «Обернені задачі знаходження форми графів за спектральними даними». Керівник – проф. Пивоварчик Вячеслав Миколайович.

      Заслухавши й обговоривши інформацію керівника теми проф. В. М. Пивоварчика, учена рада 

УХВАЛИЛА: Подати на конкурс фундаментальних та прикладних наукових  досліджень, експериментальних наукових розробок, виконання яких розпочнеться у 2023 році за рахунок коштів державного бюджету, тему «Обернені задачі знаходження форми графів за спектральними даними». Керівник – проф. Пивоварчик Вячеслав Миколайович.

  1. Подання на конкурс фундаментальних та прикладних наукових досліджень, експериментальних наукових розробок, виконання яких розпочнеться у 2023 році за рахунок коштів державного бюджету, тему «Психологічна реабілітація та інтеграція біженців та внутрішньо переміщених осіб». Керівник – проф. Казанжи Марія Йосипівна.

      Заслухавши й обговоривши інформацію декана соціально-гуманітарного

Факультету проф. О. В. Вдовіченко, учена рада 

УХВАЛИЛА: Подати на конкурс фундаментальних та прикладних наукових  досліджень, експериментальних наукових розробок, виконання яких розпочнеться у 2023 році за рахунок коштів державного бюджету, тему «Психологічна реабілітація та інтеграція біженців та внутрішньо переміщених осіб». Керівник – проф. Казанжи Марія Йосипівна.

  1. Призначення керівником НДР «Психологічне здоров'я особистості як полінаукова проблема сучасності» доцента кафедри психіатрії, медичної та спеціальної психології к.психол.н., доц. Мельничук Ірини Валентинівни у зв'язку зі звільненням керівника теми д.психол.н. Ю. О. Асєєвої.

     Заслухавши й обговоривши інформацію проректора з наукової роботи

Г. В. Музиченко, учена рада

УХВАЛИЛА: Призначити керівником НДР «Психологічне здоров'я  особистості як полінаукова проблема сучасності» доцента кафедри психіатрії, медичної та спеціальної психології к.психол.н., доц. Мельничук Ірини Валентинівни у зв'язку зі звільненням керівника теми д.психол.н. Ю. О. Асєєвої.

  1. Про рекомендацію до друку.

        Заслухавши й обговоривши інформацію голови науково-методичної комісії О. А. Галіцан, учена рада

УХВАЛИЛА:

  1. Рекомендувати до друку матеріали ІІ Всеукраїнської конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Актуальні проблеми дошкільної освіти: теорія і практика». Рецензенти: д.психол.н., доц. Ю. Асєєва; к.психол.н., доц.О. О. Водолазська.
  2. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять з дисципліни «Стилістика основної іноземної мови» для здобувачів вищої освіти першого освітнього рівня (Бакалавр) спеціальності 014 Середня освіта (Мова і література (Турецька)). (Автор – А. А. Юмрукуз). Рецензенти: к.пед.н., доц. І. О. Лук’янченко; викладач турецької мови школи-ліцею «Чорноморський» А. Т. Норгалієва.
  3. Рекомендувати до друку навчальний посібник із дисципліни «Англомовна медична термінологія» для здобувачів вищої освіти другого освітнього рівня (магістр) спеціальності 222 Медицина. (Автор – А. А. Юмрукуз). Рецензенти:  к.філол.н., доц. О. О. Петров; к.пед.н., доц. Л. В. Першина..
  4. Рекомендувати до друку навчальний посібник з дисципліни «Теоретичний курс іноземної (англійської) мови» для здобувачів вищої освіти першого освітнього рівня (бакалавр) спеціальності 013 Початкова освіта. (Автори –К. О. Мулик, О. Б. Алексєєва). Рецензенти: д.пед.н., проф. Т. М. Яблонська; к.пед.н., доц. Н. Я. Бачинська.
  5. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять з дисципліни «Основи наукових комунікацій іноземною мовою» для здобувачів вищої освіти другого освітнього рівня (Магістр) спеціальності 013 Початкова освіта. (Автори – К. О. Мулик, О. Б. Алексєєва). Рецензенти: д.пед.н., проф. Т. М. Яблонська; к.пед.н., доц. Н. С. Жмаєва.
  6. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять з дисципліни «Управління підготовкою спортсменів» для здобувачів вищої освіти першого освітнього рівня (бакалавр) спеціальності 017 Фізична культура і спорт. (Автор – Л. А. Прокоф’єва). Рецензенти: д.пед.н., проф. Н. А. Башавець; к.пед.н., доц. І. В. Панасюк.
  7. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять з дисципліни «Управління підготовкою спортсменів» для здобувачів вищої освіти першого освітнього рівня (бакалавр) спеціальності 014 Середня освіта (Фізична культура). (Автор – Л. А. Прокоф’єва). Рецензенти: д.пед.н., проф. Н. А. Башавець, к.пед.н., доц. І. В. Панасюк.
  8. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять з дисципліни «Методика викладання фізкультурної освітньої галузі» для здобувачів вищої освіти першого освітнього рівня (бакалавр) спеціальності 013 Початкова освіта. (Автор – Л. А. Прокоф’єва). Рецензенти: д.пед.н., проф. Н. А. Башавець, к.пед.н., доц. С. П. Пільова.
  9. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять з дисципліни «Управління підготовкою спортсменів» для здобувачів вищої освіти другого освітнього рівня (магістр) спеціальності 014 Середня освіта (Фізична культура). (Автор – В. В. Бобошко). Рецензенти: д.пед.н., проф. Н. А. Башавець, к.пед.н., доц. І. В. Панасюк.
  10. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять з дисципліни «Футбол і методика його викладання» для здобувачів вищої освіти першого освітнього рівня (бакалавр) спеціальності 017 Фізична культура і спорт. (Автор – В. А. Бандура). Рецензенти: д.пед.н., проф. Н. А. Башавець, к.пед.н., доц. С. П. Пільова.
  11. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять з дисципліни «Управління підготовкою спортсменів» для здобувачів вищої освіти другого освітнього рівня (магістр) спеціальності 017 Фізична культура і спорт. (Автор – Г. В. Тітова). Рецензенти: д.пед.н., проф. Н. А. Башавець, к.пед.н., доц. І. В. Панасюк.
  12. Рекомендувати до друку конспект лекцій з дисципліни «Вибрані глави теорії графів» для здобувачів вищої освіти другого освітнього рівня (магістр) спеціальності 014 Середня освіта (Математика). (Автор – Д. С. Калюжний-Вербовецький). Рецензенти: к.ф.-м.н., доц. О. П. Бойко; к.ф.-м.н., доц. О. В. Лесечко.
  13. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до проведення поточного та підсумкового контролю знань з дисципліни «Інвестиційний та інноваційний менеджмент» для здобувачів вищої освіти першого освітнього рівня (бакалавр) спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування. (Автор – М. Р. Личковська). Рецензенти: д.е.н., проф. О. В. Горняк; к.е.н., доц. Т. Г. Доброва.
  14. Рекомендувати до друку матеріали VI Всеукраїнської інтернет-конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Сучасні проблеми фізичного виховання, спорту та здоров’я людини». Рецензенти: д.психол.н., проф. Г. В. Соколова; к.пед.н., доц. А. В. Кошура.
  15. Рекомендувати до друку навчальний посібник з дисципліни «Сімейна педагогіка» для здобувачів вищої освіти першого освітнього рівня (бакалавр) спеціальності 012 Дошкільна педагогіка. (Автор – І. В. Бужина). Рецензенти: д.пед.н., проф. С. В. Грищенко; д.пед.н., проф. В. В. Олійник.
  16. Рекомендувати до друку матеріали Всеукраїнської науково-практичної бібліотечної конференції «Бібліотека у сучасному інформаційному просторі: проблеми та перспективи (до 100-річчя бібліотеки Університету Ушинського)» (Бібліотека Університету Ушинського). Рецензенти: голова методичного об'єднання бібліотек ЗВО півдня України, директор Наукової бібліотеки ОНУ імені І. І.  Мечникова М. О. Подрезова; ст.викл. Т. В. Горанська.
  17. Рекомендувати до друку матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих науковців «Лінгвістика і лінгводидактика: здобутки і перспективи розвитку» (кафедра української філології і методики навчання фахових дисциплін). Рецензенти: д.філол.н., проф. Л. М. Марчук, к.пед.н., старший науковий співробітник Л. О. Попова.
  18. Рекомендувати до друку збірник наукових праць «Актуальні питання слов’янського мовознавства» (кафедра слов’янського мовознавства). Рецензенти: д.філол.н., проф. Н. Г.Арефьєва; д.пед.н., доц. В. А. Балакірєва.

 

 

 

 

 

 

Голова вченої ради                                                      Андрій КРАСНОЖОН

 

 

 

 

Учений секретар                                                                            Ніна БОСАК

 

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/