Гостьова лекція доктора габілітованого, професора Марека Рембєжа (Польща) для аспірантів Університету Ушинського

116 червня 2023 року було проведено відкриту гостьову лекцію доктора габілітованого, професора Сілезького університету (Інститут педагогіки та Інститут наук о культурі) Марека Рембєжа.  Лекція на тему: «Інтелектуальна культура, методологічні вагання та метапедагогічна рефлексія у розвитку теорії і практики міжкультурної едукації» була адресована аспірантам Університету Ушинського педагогічних спеціальностей: ОНП «Освітні, педагогічні науки», «Мистецька педагогіка вищої освіти», «Середня освіта (Музичне мистецтво)», «Професійна освіта». На лекції також були присутні гаранти освітніх програм, наукові керівники та науковці Університету Григорія Сковороди в Переяславі.
Методологія досліджень завжди є важливим аспектом та фактором успіху в наукових розвідках аспірантів. Нерідко усвідомлення методології та її вибір викликає певні утруднення, оскільки потребує сформованого наукового мислення, широкого світогляду, орієнтації в суміжних з педагогікою галузей знань. Зазначене безумовно є результатом сформованої інтелектуальної культури особистості. Отже, тема лекції була цікава усім аспірантам.
Особливістю пропонованих концепцій став компаративістський підхід та полікультурні аспекти педагогіки. Слухачам було представлено цікаві концепції вчених Польщі щодо полікультури в освіті, педагогіці. З іншого боку, професор зосередив увагу саме на індивідуальних властивостях мислення здобувача, викладача, вченого, а саме: на складниках інтелектуальної культури, яка актуалізована інформаційним «бумом» сьогодення. Актуальними в таких умовах є психологічні процеси, назва яких починається з відомого префікса self (само): самоконтроль, самокорегування, самооцінка тощо, усього, що потребує активності рефлексивних дій.
Лекцію було прочитано польською мовою. Дякуємо професора Г.Ю. Ніколаї за якісний переклад цікавої інформації.
Ми вдячні шановному професору Мареку Рембєжу. Сподіваємося на нові зустрічі.

 

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/