Зустріч гаранта ОПП 025 Музичне мистецтво зі здобувачами другого (магістерського) рівня вищої освіти

15 червня 2023 року о 16.00 на факультеті музичної та хореографічної освіти відбулася зустріч зі здобувачами другого (магістерського)  рівня вищої освіти  щодо  обговорення змісту і структури Робочих програм навчальних дисциплін  в рамках нової редакції ОПП зі спеціальності  025 Музичне  мистецтво  за другим (магістерським) рівнем вищої освіти.

На зустріч, окрім здобувачів та гаранта ОПП -  доктора мистецтвознавства, професора Шипа С.В. були також запрошені викладачі кафедри. Засідання проводила зав. кафедри музично-інструментальної підготовки доцент  Демидова М.Г.  Виступи провідних фахівців із зацікавленістю були сприйняті здобувачами. Професор  Білова Н. К., професор Шип С.В., доцент Горожанкіна О.Ю., доцент Демидова М.Г. давали грунтовні відповіді на запитання магістрантів, які в той же час висловлювали актуальні пропозиції щодо удосконалення ОПП зі спеціальності 025 Музичне мистецтво.

На факультеті музичної та хореографічної освіти студентоцентроване навчання і викладання орієнтовано на формування такої моделі навчання, за якої ключові знання, уміння та навички, якими повинен оволодіти здобувач вищої освіти, спрямовані на задоволення його власних потреб і  забезпечують його конкурентноздатність на ринку праці, високу здатність до працевлаштування. На зустрічі обговорювалися проблеми семіотики, питання критеріїв оцінювання та якості виконання студентами творів музичного мистецтва. Професор Білова Н.К. зауважила на важливості музичної інтерпретації, що охоплює проблеми всебічного і глибокого пізнання художнього задуму композитора і зазначила, що  критерії оцінювання залежать від грамотного прочитання здобувачами нотного тексту, їхньої технічної спроможності, емоційності та стильовідповідності. Професор Шип С.В. зауважив на зміст поняття «музичне мовлення», яке не  відкидаючи традиційне розуміння «музичної мови», дає нові можливості вивчення особливостей специфіки музичного тексту в  контексті семіотичного підходу і  заслуговує на  необхідність впровадження в навчальну практику підготовки професійних музикантів. Студентами було запропоновано в майбутньому до переліку освітніх компонент  ОПП 025 Музичне мистецтво другого (магістерського)  рівня вищої освіти ввести дисципліну «Основи вокально-хорової техніки в контексті диригентсько-хорової підготовки».

Зустріч пройшла конструктивно в теплій і дружній атмосфері.

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського

Please publish modules in offcanvas position.

https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/