Гостьова лекція Бойченко Марини Анатоліївни, Докторки педагогічних наук, професорки, завідувачки кафедри педагогіки сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка на тему: СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ВИЩОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ І СВІТІ

129 березня 2024 року в межах програми «Гостьовий лектор» для аспірантів спеціальностей 011 ОНП «Освітні педагогічні науки» та «Мистецька педагогіка вищої освіти», 014 Середня освіта (Музичне мистецтво), 015 Професійна освіта для наукових керівників було проведено зустріч з докторкою педагогічних наук, професоркою, завідувачкою кафедри педагогіки Сумського державного педагогічного університету імені А.С.Макаренка Бойченко Мариною Анатоліївною. У якості гостьового лектора професорка Бойечнко виступила з цікавою лекцією на тему: СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІХ РОЗВИТКУ ВИЩОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ І СВІТІ (CURRENT TRENDS OF HIGHER EDUCATION DEVELOPMENT IN UKRAINE AND THE WORLD; 乌克兰和世界高等教育发展的当前趋势).
Змістовий контент охоплював цікаву тематику, що зв’язана з проблемами впливу глобалізації на різні аспекти суспільства, зокрема, культуру, політику, економіку та освіту. Ідеї зростаючої глобалізації, підвищення впливу економіки на освітні процеси зумовило новий погляд на менеджмент освітньої галузі, розширення науково-педагогічного тезаурусу, осмислення впливу і розумного застосування технологій та діджиталізації соціокультурного середовища. Під час лекції також були актуалізовані питання інтеграції у вищій школі, значення цінностей, демократії та екологічності свідомості, цифрового інтелекту, пошуків автономних шляхів і ресурсів ЗВО задля досягнення визначених європейською спільнотою стандартизованих орієнтирів в освіті та інші цікаві проблеми.
Лекція була читко структурована та поступово розкривала сутність таких питань:
1.Глобалізація вищої освіти (Globalization of higher education.高等教育的全球化);
2. Інтеграційні процеси вищої світи ( Integration processes in higher education.高等教育的一体化进程);
3. Інтернаціоналізація вищої освіти (Internationalization of higher education. 高等教育的国际化);
4.Дигіталізація вищої освіти (Digitization of higher education. 高等教育的数字化).
Отримана інформація є дуже цікавою та корисною аспірантам зазначених спеціальностей задля методологічної бази досліджень з урахуванням світових трендів педагогічної галузі та технологій.
Дякуємо шановну Марину Анатоліївна. Сподіваємось на подальшу співпрацю.

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського

Please publish modules in offcanvas position.

https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/