Відкрита гостьова лекція «Народна хореографічна культура Західного Поділля»

Image1002 лютого 2022 року на кафедрі музичного мистецтва і хореографії відбулася зустріч здобувачів і викладачів з кандидатом мистецтвознавства, викладачем кафедри музикознавства та методики музичного мистецтва Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, Щур Людмилою Богданівною. Науковець дуже цікаво розповіла присутнім про результати дослідження щодо витоків та здобутків народної хореографії Західного Поділля. Цей пласт народної творчості був мало досліджений науковцями. Було здійснено чимало фольклорних експедицій, записів народних традицій із застосуванням танцювально-музичної творчості мешканців багатьох селищ Тернопільщини. Екскурс в історію краю виявився доречним, коли дослідниця презентувала втілену в народну лексику ментальність різних етносів, що створили цікавий фольклорний продукт − народну хореографію Західного Поділля.

Наукові здобутки Людмили Щур мають і методичну значущість. Нею презентовано цікавий досвід запису фольклорних танців, що було високо оцінено викладачами кафедри.

На лекції були присутні здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Хореографія). Український танець на кафедрі музичного мистецтва і хореографії користується особливою повагою здобувачів та викладачів. Саме він передає цінності української духовної спадщини, ментальності народу та його прагнень.

Лекція завершилася обговоренням планів на майбутню творчу співпрацю двох кафедр, які мають нібито різні, але синергійно зв’язані напрями: мистецтвознавство та мистецьку педагогіку.

Щиро вдячні шановній Людмилі Богданівні. Сподіваємось на подальшу співтворчість.

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського

Please publish modules in offcanvas position.

https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/