ДО ДНЯ НАУКИ: ВІДКРИТИ ЛЕКЦІЇ ПРОФЕСОРІВ КАФЕДРИ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦВА І ХОРЕОГРАФІЇ

01На передодні Дня науки професори кафедри музичного мистецтва і хореографії виступили з низкою відкритих гостьових лекцій у Державному педагогічному університеті імені Іона Крянге (Кишинів, Молдова). Доктор педагогічних наук, професор О.Є. Реброва виступила з лекцією на тему: «Актуалізація інтеграції мистецтва в сучасному освітньому процесі»; доктор педагогічних наук, професор Г.Ю. Ніколаї представила цікавий інформаційно-практичний матеріал з ритміки, тема її лекції: «Ритмика в контексті зв’язку музики і танцю»; тема виступу доктора мистецтвознавства, професора С.В. Шип – «Семіотика музики та хореографії».

У лекціях фактично представлено результати досліджень, що здійснено в межах наукових шкіл С.В. Шипа, Г.Ю. Ніколаї, О.Є. Ребрової. Розробка лекцій та презентації до них певною мірою спираються на узагальнення як власних досліджень професорів, їхніх науково-методичних розвідок та розробок, творчої роботи, а також результатів дисертаційних досліджень, виконаних під керівництвом керівництвом у межах зазначених наукових шкіл.

Проведена низка відкритих лекцій була дуже високо оцінена здобувачами, слухачами, викладачами Державного педагогічного університету імені Іона Крянге (Кишинів, Молдова).

Нагадаємо, що на кафедрі функціонують три наукових школи. Їх наукові здобутки представлено зокрема й в лекційних курсах у межах академічної мобільності у Державному педагогічному університеті імені Іона Крянге (Кишинів, Молдова).:

Науково-творча школа доктора педагогічних наук, професора О.Є. Ребрової «Художньо-ментальні процеси в мистецько-педагогічній освіті». У межах школи за останні два роки захищено 5 дисертацій докторів філософії та 3 дисертації кандидатів педагогічних наук. Надруковано 3 статті у журналах на платформі Web of Science. Застосування нових методик у творчому виконавському процесі дозволило підготувати 6 лауреатів Міжнародних конкусів.

Наукова школа доктора педагогічних наук, професора Г.Ю. Ніколаї «Теоретико-методологічні та методичні засади мистецько-педагогічної компаративістики». У межах школи за останній рік захищено 2 дисертації докторів філософії, надруковано статтю на платформі Web of Science, висвітлено результати на зарубіжних наукових конференціях, представлено в розробці лекційних курсів, що професором викладано в межах академічної мобільності в Університеті Катовицях (Польща).

Наукова школа доктора мистецтвознавства, професора С.В. Шипа «Теорія музичної мови і семіотичні основи педагогічної герменевтики». У межах школи здійснюються дослідження з музикознавства та музичної педагогіки. Захищено за останні роки 3 дисертації кандидатів наук та 1 доктора філософії. Результати надруковано у 2 статтях на платформі Scopus, 1 Web of Science.

На сьогодні результати досліджень активно запроваджуються в практику викладання таких дисциплін, як: «Мистецька педагогіка», «Методологія і методи досліджень культурології, мистецтва та мистецької педагогіки», «Зарубіжна та українська хореографічна освіта», «Ритмика», «Герменевтичний практикум з мистецтва» та ін.

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського

Please publish modules in offcanvas position.

https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/