Гостьова лекція Коноплястої С.Ю., доктора педагогічних наук, професор кафедри логопедії та логопсихології Українського державного університету імені Михайла Драгоманова за темою: «Клінічні фактори впливу на психофізичний та мовленнєвий розвиток дитини із

110 лютого 2024 р., була проведена гостьова лекція Коноплястої С.Ю. -доктора педагогічних наук, професор кафедри логопедії та логопсихології Українського державного університету імені Михайла Драгоманова за темою: «Клінічні фактори впливу на психофізичний та мовленнєвий розвиток дитини із вродженими незрощеннями губи та піднебіння (ВНГП)» з метою удосконалення та систематизації науково-теоретичних аспектів та наочно-практичних засобів корекційно-реабілітаційних напрямків, надання допомоги дітям з порушенням мовленнєвого розвитку, як ринолалія в рамках навчальної дисципліни Логопедія (Ринолалія) для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти 3 року навчання (денної та заочної форми) 016 Спеціальна освіта в онлайн-форматі.До лекції також долучились студенти Університету Ушинського 4 року навчання (заочної форми), 1 року навчання другого (магістерського) рівня вищої освіти (денної та заочної форми).
Мовленнєвий розвиток дітей із вродженими незрощеннями губи та піднебіння і сьогодні в Україні залишається однією з найбільш складних логопедичних проблем.
Світлана Юріївна багато років різнобічно у тісному контакті з науковцями медичних закладів працює над цією болісною і надзвичайно значущою у розвитку корекційної освіти темою, оскільки дефекти при ринолалії визначаються не лише зовнішньою аномалією, складними морфологічними та функціональними порушеннями, але й значними порушеннями мовлення, комунікативним дискомфортом, психологічною і соціальною напруженістю, труднощами у навчальній діяльності, проблемами особистісної та соціальної адаптації. Було розкрито зміст дуже важливих аспектів клінічних та особисто-орієнтованих, авторських підходів до обстеження, розробки корекційно-реабілітаційної програми роботи з дітьми зазначеної нозології та їх батьками, надання реальної допомоги та супроводу в існуючих умовах військового стану, основні критерії міждисциплінарного підходу.
Здобувачі мали змогу висловити власні думки, а також зробити змістовні висновки. Викладачі кафедри та студенти відзначили високий науково-теоретико-практичний рівень проведення гостьової лекції, високий професіоналізм, педагогічну майстерність, інклюзивність авторського матеріалу. Щиро дякуємо шановній Світлані Юріївні і сподіваємось на подальшу співпрацю.
Наближаємо Перемогу разом!

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/