Тиждень доброчесності .

1Відповідно до розпорядження ректора Університету Ушинського № 4-Р від 12.02.2024 р. з метою популяризації культури доброчесності зі студентами першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів спеціальності 016 «Спеціальна освіта» кураторами груп кафедри спеціальної та інклюзивної освіти і реабілітації з 25 по 30 березня 2024 року був проведений Тиждень доброчесності.
27 березня 2024 року відбувся захід на тему «Доброчесність в освітньому процесі студентів» першого року навчання бакалаврського рівня (11, 12 групи). Куратором групи, викладачем кафедри Маматовою З. Р. проведена презентація. Кураторська година проводилась в змішаному форматі. Разом зі студентами було розглянуто наступні питання:
- що таке доброчесність;
- фундаментальні цінності академічної доброчесності;
- науковий/академічний плагіат;
- якими якостями має володіти справжній педагог;
- які етичні принципи має знати студент вищі;
- чому доброчесність важлива в житті студентської молоді;
Присутні обмінювалися досвідом та роздумами про те, як стимулювати доброчесну поведінку серед студентів і як зменшити випадки академічної нечесності. Було висвітлено необхідність вчитися грамотному викладу своїх думок, умінню цікаво підносити матеріал.
Подібні заходи є вкрай важливими для майбутніх педагогів, так як це виховує в них відчуття відповідальності, що є важливою якістю для майбутнього фахівця в цій галузі.
29 березня 2024 р. куратором професором Форостян О.І. зі здобувачами вищої освіти 4 року навчання була проведена кураторська година за темою: «Академічна доброчесність –умова успішного навчання».
В ході кураторської години студентам пояснювались  окремі положення «Закону про вищу освіту» які стосуються додержання  академічної доброчесності. Було дано визначення поняттю «плагіат» та різновиди запозичень, прояснено що відсутність посилань на автора при використанні наукової інформації неприпустимо.  Висвітлено умови протидії академічної не доброчесності при виконанні курсових робіт. Після обговорення даної проблеми студенти дійшли до висновку, що академічна доброчесність, чесне здобуття якісної освіти є ключем до успіху та висловили бажання зробити крок на зустріч змінам і почуватися більш комфортно, висловлюючи власну думку, здобуваючи якісну освіту та будуючи кар’єру, покладаючись на власні сили.

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/