XІІІ міжнародна науково-практична конференція «Адаптаційні можливості дітей та молоді»

510-11 вересня 2020 року кафедрою біології і охорони здоров’я було проведено XІІІ міжнародну науково-практичну конференцію «Адаптаційні можливості дітей та молоді» за наступними напрямами:Медико-біологічні основи фізичного розвитку та фізичного виховання.

  1. Адаптаційні можливості організму. Функціональні резерви.
  2. Фізіолого-гігієнічні аспекти дозування і адаптації організму до фізичних навантажень.
  3. Психолого-педагогічні питання фізичного виховання, пошуки нових, нетрадиційних форм і методів.
  4. Валеологічні та екологічні аспекти фізичного виховання та спорту.

 

В конференції взяли участь провідні фахівці з фізичного виховання та спорту педагогічних, медичних та інших університетів України, Польщі, Білорусі та Молдови, а також спортивних установ та інших закладів.

Складність проведення конференції полягала в тому, що, незважаючи на карантинні вимоги дистанційного проведення конференцій, деякі учасники (звісно, з України) висловили бажання приїхати та взяти участь очно. Тому засідання проводилося комбіновано: викладачі кафедри університету та учасники, що приїхали, доповідали у Зеленій залі корпусу на Фонтанській дорозі, 4; інші – дистанційно.  

На початку конференції кафедра біології і охорони здоров’я отримала диплом та бронзову медаль лауреата всеукраїнської премії «Гордість України» від Всеукраїнського фонду «Вдячність. Визнання. Надія» за значні досягнення в науковій роботі, підготовку висококваліфікованих педагогічних кадрів та з нагоди 100-річчя з дня утворення.  

На конференції з доповідями виступила низка відомих науковців: професори Г. Л. Воскобойнікова (Чернігів-Київ), О. О. Приймаков (Польща), Г. В. Коробейніков (Київ), Л. А. Песоцька (Дніпро), О. Є. Афтімічук (Молдова), доценти Л. В. Масенко (Київ), професори кафедри біології і охорони здоров’я А. І. Босенко і Т. В. Дегтяренко. Свої перші кроки у апробації наукових досягнень зробили аспіранти і молоді вчені. Більшість доповідей викликала велику зацікавленість з боку учасників конференції, низку запитань та гостру дискусію.

За відгуками всіх учасників, конференцію було проведено на високому науковому та організаційному рівнях.


Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/