Обговорення проекту ОПП «Фізична культура і спорт» першого бакалаврського рівня вищої освіти

107.03.2023 року відбулося обговорення проекту ОПП «Фізична культура і спорт» першого бакалаврського рівня вищої освіти зі спеціальності 017 Фізична культура і спорт в Управлінні фізичної культури і спорту Одеської обласної державної адміністрації.В обговоренні приймали участь Начальник управління фізичної культури і спорту Одеської обласної державної адміністрації Кольчак Валентина Андріївна, директор КПНЗ «СДЮСШОР «Динамо» Плавання» Пенязенко Вадим Олександрович, директор КПНЗ «ДЮСШ №1» Бакаленко Лілія Вікторівна, гарант освітньої програми, зав. кафедри теорії і методики фізичної культури та спортивних дисциплін Дразіна Євдокія Володимирівна і члени робочої групи освітньої програми: професор кафедри гімнастики і спортивних єдиноборств Тодорова Валентина Георгіївна, викладач кафедри гімнастики і спортивних єдиноборств Буховець Божена Олегівна.
Гарант освітньої програми Дразіна Євдокія Володимирівна висвітлила зміст програми, який спрямоване на підготовку фахівців із поєднанням фундаментальних знань в галузі педагогічної освіти та прикладних знань у сфері фізичного виховання та спорту, оволодінням здобувачами комплексом загальних та спеціальних фахових компетентностей, необхідних і достатніх для провадження навчально-тренувального процесу в умовах спеціалізованих дитячо-юнацьких, спортивно-педагогічних, рекреаційних та фітнес закладів та зазначила, що програма підготовлена з урахуванням особливостей розвитку фізичної культури і спорту, тенденцій і традицій у Одеському регіоні, спрямована на підготовку бакалаврів фізичної культури і спорту, які з успіхом можуть працювати тренерами з виду спорту, фітнес-тренерами, інструкторами оздоровчо-спортивного туризму (за видами туризму), інструкторами-методистами з фізичної культури і спорту, інструкторами-методистами з виробничої гімнастики та ін.
На зустрічі були обговорені сучасні проблеми, що виникають під час професійної діяльності фахівців з фізичної культури та спорту. Пенязенко Вадим Олександрович пропонував приділити більшу увагу навчанню майбутніх фахівців психології спортивної діяльності, а саме набуттям знань щодо подолання психічної напруженості під час змагань та нормалізації передстартових станів.
Бакаленко Лілія Вікторівна висловила побажання щодо збільшення термінів практичної підготовки студентів, підвищення рівня знань стосовно роботи з навчально-методичною документацією, форм та методів проведення тренувань в обраному виді спорту, вказала на необхідність набуття студентами знань про ознаки і симптоми патологічних станів, які можуть бути прихованими під час медичного обстеження, але виникати під час напруженої діяльності органів та систем органів, тих хто займається, в умовах спортивного тренування.
Начальник управління фізичної культури і спорту Одеської обласної державної адміністрації Кольчак Валентина Андріївна зазначила важливість питань практичної підготовки студентів та висловила бажання всебічної допомоги у організації проходження навчальної та виробничої практики студентів у спеціалізованих дитячо-юнацьких, спортивно-педагогічних, рекреаційних та фітнес закладах міста Одеси та Одеської області. Також, Валентина Андріївна відмітила значення навчання студентів попередженню травматизму під час навчально-тренувального процесу з фізичної культури і спорту, навела приклади з власного досвіду відносно важливості дотримання техніки безпеки під час тренувального процесу і проведення змагань, що пов’язано зі збереженням здоров’я та життя спортсменів.
Члени робочої групи професор Тодорова Валентина Георгіївна і викладач Буховець Божена Олегівна зазначили необхідність вдосконалення освітньої програми з урахуванням рекомендацій учасників зустрічі.
Гарант освітньої програми Дразіна Є. В. пропонувала обговорити надані пропозиції на методичній та вченій раді навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту та реабілітації.

pdf

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/