Тиждень доброчесності

1Відповідно до розпорядження ректора Університету Ушинського № 9-Р від 28.02.2023 р. з метою популяризації культури доброчесності зі студентами першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів спеціальності 016 «Спеціальна освіта» кураторами груп кафедри дефектології та фізичної реабілітації з 13 по 18 березня 2023 року був проведений Тиждень доброчесності.
15 березня 2023 року зі студентами першого (бакалаврського) рівня першого року навчання куратором доцентом Галущенко В. І. було проведено кураторську годину.

Мета - ознайомити студентів з основними принципами доброчесності в навчально - науковому процесі. Студенти приймали активну участь щодо висловлювання думок про розуміння поняття особисте ставлення за складовими поняттями академічна доброчесність, висловлювали пропозиції та побажання щодо створення комфортного освітнього середовища у закладі.

Куратором доц. Лещій Н.П. зі студентами 21, 22 груп спеціальності 016 Спеціальна освіта 15.03.23 було проведено виховну годину «Академічна доброчесність».
Визначили основні принципи дотримання, причини порушення та види покарань за академічну не доброчесність. Розглянули пропозиції щодо підвищення рівня академічної доброчесності.
Після обговорення даної проблеми студенти дійшли до висновку, що академічна доброчесність, чесне здобуття якісної освіти є ключем до успіху та висловили бажання зробити крок на зустріч змінам і почуватися більш комфортно, висловлюючи власну думку, здобуваючи якісну освіту та будуючи кар’єру, покладаючись на власні сили.


Куратором доц. Начиновою О.В. зі студентами 3 курсу зі спеціальності 016 «Спеціальна освіта» 16.03.2023 р. була проведена кураторська година.
В ході кураторської години студентам пояснювались окремі положення «Закону про вищу освіту» які стосуються додержання академічної доброчесності. Було дано визначення поняттю «плагіат» та різновиди запозичень, прояснено що відсутність посилань на автора при використанні наукової інформації неприпустимо. Висвітлено умови протидії академічної не доброчесності при виконанні курсових робіт. Зі студентами обговорені питання щодо можливих зловживань з боку педагогічного складу. Скарг здобувачів освіти на корумпованість викладацького складу не поступало. Вся інформація щодо академічної доброчесності сприйнята студентами з розумінням і позитивним налаштуванням.

17 березня 2023 року було проведено кураторську годину зі студентами 4 року навчання зі спеціальності 016 «Спеціальна освіта». Куратором групи, викладачем кафедри Маматовою З. Р. проведена презентація.
Метою заходу було - ознайомити студентів із поняттям «академічна доброчесність», визначити основні принципи її дотримання та порушення. Студенти також отримали пропозиції щодо підвищення рівня академічної доброчесності.Учасники зустрічі з великою цікавістю слухали доповідь, ставили запитання та мали можливість порівняти, як дотримання академічної доброчесності впливає на розвиток науки. Після обговорення теми студенти мали змогу закріпити інформацію, взявши участь у невеличкій вікторині.
Як висновок — академічна доброчесність – це чесне здобуття освіти, яке є ключем до успіху.

Зі студентами другого (магістерського) рівнів спеціальності 016 «Спеціальна освіта» 16 березня 2023 р. куратором групи доц. Арнаутова Л.В. була проведена кураторська година.
Було розказано про виникнення акції "Тиждень доброти". Доповідач підкреслила, що метою заходів було формування у студентів уявлення про доброчесність, ознайомити із видами та суттю порушень академічної доброчесності та навчити їх розрізняти різні види порушень академічної доброчесності. Крім цього, необхідно залучати студентів і педагогічних працівників до активної діяльності з надання соціальної допомоги населенню на добровільних засадах; активізація соціально перетворюючої, суспільно корисної діяльності.
Магістр Дацишена А.В. розповіла, що проект "Тиждень доброти" спрямований на створення умов для прояву ініціатив, формування активної життєвої та громадянської позиції вихованців, на духовно-моральний розвиток. Було винесено пропозицію про організацію безкоштовної логопедичної допомоги 17 березня 2023 року у приватних логопедичних центрах.

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/