23-24 березня 2023 року відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Інтеграція науки і практики в умовах модернізації спеціальної освіти України».

1Організатори – Міністерство освіти і науки України, Херсонський державний університет, факультет спеціальної та інклюзивної освіти Українського державного університету імені Михайла Драгоманова, Інститут спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України, кафедра дефектології та фізичної реабілітації ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського»; Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка.
Конференція була присвячена проблемам спеціальної освіти України у вимірах миру та війни, підтримки та психологічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами, специфіці підготовки фахівців зі спеціальної освіти та інноваційним авторським методикам, організації партнерської взаємодії фахівців з родинами дітей з ООП тощо.
На пленарному засіданні виступила Соколова Г.Б., докторка психологічних наук, професорка кафедри дефектології та фізичної реабілітації з доповіддю «Психологічний супровід дітей з особливими освітніми потребами в умовах сьогодення».
Також на секційних засіданнях виступили:
Форостян О.І., докторка педагогічних наук, професорка, завідувачка кафедри дефектології та фізичної реабілітації з доповіддю «Інноваційні технології у адаптивному фізичному вихованні в системі інклюзивної освіти».
Притиковська С.Д. директорка Одеського СЗДО «Ясла-садок № 193 компенсуючого типу ОМР, кандидатка. педагогічних. наук, доцентка кафедри дефектології та фізичної реабілітації. Тема доповіді: «Особливості освітньої діяльності СЗДО компенсуючого типу в умовах військового стану».
Константинов Д.С., викладач-стажист кафедри дефектології та фізичної реабілітації з доповіддю «Фізкультурно-оздоровча діяльність, як складова психолого – педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами».
Також, до конференції приєдналися здобувачі вищої освіти ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського» спеціальності 016 Спеціальна освіта.
Проведення науковцями і освітянами спільних науково-практичних заходів є багаторічною доброю традицією в Україні. В умовах війни заклади вищої освіти працюють і виконують свої завдання, забезпечуючи підтримку учасників освітнього процесу.
Разом до перемоги!

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/