Онлан-семінар до Дня Науки з теми: «Актуальні проблеми підготовки фахівців з фізичної культури і спорту у закладах вищої освіти».

217.05.2023 року науково-педагогічними працівниками кафедри теорії і методики фізичної культури та спортивних дисциплін до Дня Науки було проведено онлайн-семінар з теми: «Актуальні проблеми підготовки фахівців з фізичної культури і спорту у закладах вищої освіти».  У заході взяли участь науково-педагогічні працівники кафедри теорії і методики фізичної культури та спортивних дисциплін, здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, другого (магістерського) рівню вищої освіти та молоді науковці.
Учасників семінару привітав з Днем Науки доктор педагогічних наук, професор, директор навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту та реабілітації Петро Джуринський, який зазначив, що це свято нагода висловити щирі слова вдячності людям, творча праця і діяльність котрих є символом духовної свободи та розвитку особистості. В навчально-науковому інституті фізичної культури, спорту та реабілітації на сьогодні створений дуже потужний кадровий потенціал науковців. На кафедрах працюють доктори наук, професори, доценти, які визнані у світі, в Україні, у нас на Одещині. Такі, як Наталія Башавець, Ольга Форостян, Ганна Соколова, Валентина Тодорова, Борис Долинський, Анатолій Босенко, Тетяна Дегтяренко, Сергій Романенко, Костянтин Богатирьов, Євдокія Дразіна, Володимир Бобошко, Ганна Тітова, Марія Топчій та інші. Це указує на те, що робота кадрового складу інституту має потужну основу для науково-методичного вдосконалення освітнього процесу, який є основоположним у розвитку усіх складових освіти.
Доктор педагогічних наук, професор кафедри теорії і методики фізичної культури та спортивних дисциплін Наталія Башавець доповіла з теми: «Актуальні проблеми підготовки майбутніх вчителів фізичної культури», у якої освітила проблеми підготовки викладачів фізичної культури, що складаються з пошуку способів підвищення ефективності навчального процесу; недостатнього рівню мотивації студентів до навчання й подальшої спортивної діяльності; удосконаленням існуючих систем навчання й розвитку особистих якостей студентів; пошук можливих рішень із використанням сучасних ефективних методик співпраці й навчання.
Кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії і методики фізичної культури та спортивних дисциплін Сузанна Ігнатенко висвітлила тему: «Формування пріоритетів у використанні здоров’язбережувальної педагогічної технології з фізичної культури на основі врахування особливостей розвитку дітей 7-9 років», де вказала, що сьогодні у питаннях організації та змісту фізичного виховання молодших школярів, склалася проблемна ситуація, яка обумовлена наростаючими протиріччями між потребами системи шкільного фізичного виховання в радикальному підвищенні рівня здоров’язбереження учнів молодших класів – з одного боку, та відсутністю нового наукового знання для успішної розробки і практичної реалізації таких технологій – з іншого, що свідчить про необхідність вирішення цих протиріч шляхом проведення комплексу спеціальних педагогічних заходів, спрямованих на обґрунтування основних напрямів удосконалення процесу фізичного виховання в молодших класах загальноосвітніх шкіл.

Кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент, завідувачка кафедри теорії і методики фізичної культури та спортивних дисциплін Євдокія Дразіна доповіла про «Особливості навчального процесу майбутніх фахівців галузі «Фізична культура і спорт». У доповіді були розглянути питання реалізації у ЗВО заходів щодо підвищення дієвості і результативності усіх видів діяльності, спрямованих на посилення ефективності навчального процесу, поліпшення рівня підготовки фахівців для загальнодержавного та регіональних ринків праці. Зокрема, розглядалась педагогічна інноватика, яка суттєво підвищує якість, ефективність та результативність освітнього процесу. Було вказано, що ефективна організація нововведень у закладі освіти залежить від розвитку його потенціалу, професійної компетентності педагогічного колективу до роботи в умовах пошуку, створенні науково-методичної та матеріально-технічної підтримки інноваційних змін.
Настаченко Дар’я – здобувачка першого року навчання другого (магістерського) рівню вищої освіти за спеціальністю 014 Середня освіта (Фізична культура) зробила доповідь на тему: «Сучасні проблеми підготовки фахівців у галузі фізичної культури і спорту для роботи з особами, які мають вади слуху». Доповідач зазначила, що однією з сучасних проблем підготовки фахівців у галузі фізичної культури і спорту в закладах вищої освіти, є недостатня кількість спеціалістів, які мають знання та досвід у галузі спорту осіб з вадами слуху; розповіла про теоретичну базу та блоки практичної частини підготовки, зарубіжні програми та курси, існуючі в Україні приклади впровадження навчальних програм підготовки тренерів для роботи з глухими спортсменами.
Василь Поліщук – здобувач першого (бакалаврського) рівня вищої освіти 32 групи зробив доповідь на тему: «Значення і важливість розвитку координації у боксерів». Василь на прикладах видатних боксерів, особливостях їх тренувальної і змагальної діяльності розповів про засоби і методи, які сприяють підвищенню координаційних здібностей боксерів.
Лінник Сабіна – здобувачка першого (бакалаврського) рівня вищої освіти 32 групи зробила доповідь на тему: «Проблеми харчування спортсменів в складних умовах». У доповіді були розглянути головні проблеми харчування спортсменів в складних умовах та рекомендації до їх вирішення.
Усс Валентин здобувач першого року навчання другого (магістерського) рівню вищої освіти за спеціальністю 017 Фізична культура і спорт зробив доповів за темою: «Проблеми підготовки майбутніх фахівців фізичної культури та спорту до професійної діяльності у закладах вищої освіти». Доповідач зробив детальний аналіз проблеми професійної підготовки фахівців у галузі фізичної культури й спорту.
Учасники семінару були вдячні за отриману інформацію та висловили вітання з Днем науки, який є святом всіх, хто вносить свій вклад у розвиток науки: від студента та аспіранта до відомого вченого, результатом діяльності яких є рух на шляху покращення життя суспільства.

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/