Залучення професора Алли Растригіної, стейкхоледра ОНП Мистецька педагогіка вищої освіти до освітнього процесу з аспірантами

121 грудня 2023 року до освітнього процесу з аспірантами ОНП «Мистецька педагогіка вищої освіти» була запрошена стейкхолдер, доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри мистецької освіти Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Вінниченка Алла Миколаївна Растригіна.
Професор Растригіна давно співпрацює з кафедрою музичного мистецтва і хореографії, брала участь у роботі спеціалізованих вчених рад з захисту дисертації на здобуття ступеня докторів філософії, обговорювала освітньо-професійні програми зі спеціальності 025 Музичне мистецтво. Вона є автором концепції «Педагогіки свободи», спецкурс із цієї проблематики викладає англійською мовою. Отже, методичні аспекти педагогіки свободи були слушними для здобувачів в контексті вивчення ОК 7 «Методика викладання дисциплін мистецького профілю у вищій школі» за ОНП «Мистецька педагогіка вищої освіти» спеціальності 011 Освітні, педагогічні науки. Професор А.Растригіна читала лекційний матеріал англійською мовою. Професор О.Реброва конкретизувала деякі аспекти педагогіки свободи вже в площині пошуку індивідуальних методів викладання музично-виконавських дисциплін здобувачам вищої освіти. Отже, заняття мали бінарний характер.
У межах освітнього заходу було обговорено і освітньо-наукову програму. До цього була залучена також аспірантка 1 курсу Валерія Добруха. Вона висловила бажання набути в аспірантурі організаційних компетентностей, зокрема гурткової роботи та роботи з творчим колективом, оскільки під час навчання в музичній академії таких компетентностей вона не мала змоги опангувати. Професор А.М.Растригіна підказала, що на третьому рівні вищої освіти така вибіркова дисципліна має містити вже й менеджерські, організаційно-комунікативні аспекти, вміння спілкуватися в контексті творчої взаємодії. Це дійсно потребує введення окремої вибіркової дисципліни.
Зустріч була продуктивною, а освітній процес англійською мовою проказав перспективність практичного застосування мовних компетентностей та розширення художньо-світоглядних орієнтирів здобувачів.
Дякуємо шановній Алли Миколаївні за спілкування, за наданий лекційний матеріал. Сподіваємося на подальшу співпрацю.

 

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/