Засідання Наукової ради за участі представників НТУ «Дніпровська політехніка»

120 лютого 2024 року відбулося засідання Наукової ради Університету Ушинського за участі представників НТУ «Дніпровська політехніка» Лариси Колісник та Юлії Заболотної.
На засіданні розглядалося питання про забезпечення якості освітньої діяльності в частині реалізації права здобувачів вищої освіти на вибір навчальних дисциплін в обсязі не менше 25% кредитів, відведених на освітню складову в програмах підготовки докторів філософії. Чинна модель вибіркової частини освітньої складової програм підготовки докторів філософії передбачає можливість всім аспірантам вільно обирати із каталогу вибіркових дисциплін 4 ВК у межах відведених 16 кредитів ЄКТС. Із 2023 р. додано можливість обирати з каталогу не тільки навчальні дисципліни, а й сертифікатні програми, обсягом 8 і більше кредитів ЄКТС. Університет відкритий до інновацій, зокрема і в частині удосконалення моделі вибіркової частини освітніх програм, тому постійно знаходиться в пошуку успішних кейсів від інших ЗВО та наукових установ, зокрема тих, які є партнерами Університету Ушинського.
Одним із таких партнерів є НТУ «Дніпровська політехніка», із яким Університет Ушинського в межах реалізації договору №39/Д-21 від 26.03.2021 р. про співпрацю вже мав досвід реалізації спільних проєктів у сфері підготовки наукових кадрів. Зокрема, у 2023 році Університет Ушинського разом із НТУ «Дніпровська політехніка» і ще 3 ЗВО та 2 науковими установами виступали співорганізаторами пілотної програми підвищення кваліфікації наукових керівників PhD «Інноваційний науковий керівник».
У липні 2023 року під час звітної конференції учасників проєкту «Інноваційний університет і лідерство» представники НТУ «Дніпровська політехніка» презентували модель побудови каталогу вибіркових дисциплін, за принципом їх відповідності визначеним на Світовому економічному саміті-2022 найбільш затребуваних на ринку праці навичок майбутнього фахівця. Такий підхід запроваджувався до освітніх програм першого та другого рівнів вищої освіти.
20 лютого 2024 року Університет Ушинського запросив на засідання Наукової ради керівника відділу аспірантури і докторантури Ларису Колісник та начальника навчально-методичного відділу Юлію Заболотну для презентації досвіду організації вибіркової складової освітньо-наукових програм у НТУ «Дніпровська політехніка». Зокрема, увагу привернула практика поділу вибіркових дисциплін на ті, що сприяють формуванню та розвитку soft skills, та фахових компетентностей. На останні відводиться 16 кредитів, на soft skills – 4 кредити ЕКТС. Щодо кожної групи дисциплін формується свій каталог, із якого здобувач обирає необхідну кількість ВК. Найбільший інтерес викликав каталог дисциплін, спрямованих на розвиток soft skills, у межах вивчення яких гаранти ОНП бачать потенціал для розвитку програм академічної мобільності аспірантів і вже в цьому навчальному семестрі реалізують таку можливість у межах вивчення філософських дисциплін.
Дякуємо НТУ «Дніпровська політехніка» за презентацію свого кейсу з організації вибіркової складової програм підготовки докторів філософії. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю між нашими університетами.

 

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/